Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Jeff Hornacek: Goranu Dragiću bom v Phoenixu poskušal vcepiti miselnost strelca

Prihoda na evropsko prvenstvo ni napovedoval. Na tekmah je miren, a se mu na obrazu vidi, da silno uživa v košarkarski igri in predvsem atmosferi, ki vlada v celjski dvorani Zlatorog. Jeff Hornacek je bil svoj čas eden najboljših strelcev v ligi NBA. V štirinajstih sezonah je igral za Phoenix Suns, Philadelphia 76'ers in Utah Jazz, s katerim je leta 1997 in 1998 igral v velikem finalu, a moral obakrat priznati premoč moštvu Chicago Bulls z Michaelom Jordanom na čelu. Dvakratni zmagovalec tekmovanja v metanju trojk na tekmi vseh zvezd je doživel tudi čast, da so številko 14, ki jo je nosil pri Utahu, upokojili. Po končani karieri se je podal v trenerske vode, v naslednji sezoni pa bo prvič dobil možnost, da vodi moštvo NBA kot glavni trener. Pri Phoenix Suns bo tako skrbel tudi za razvoj Gorana Dragića, česar se izredno veseli. Upa, da bo pod njegovim vodstvom Gogi postal še boljši branilec, kot je v tem trenutku.

(Foto: AP)
Kako to, da ste odločili za prihod v Slovenijo in ogled evropskega prvenstva?

Z generalnim direktorjem Phoenixa Ryanom McDonoughom sva se odločila, da si prideva ogledat prvi del evropskega prvenstva. Vedela sva, da je to velika stvar za Slovenijo, za katero igra naš igralec Goran Dragić. Poleg tega sta pri Phoenixu še Poljak Marcin Gortat ter od letošnje sezone Ukrajinec Vjačeslav Kravtsov. Želela sva videti, v kakšni formi so in kakšno igro bodo prikazali.

Kakšni so vtisi?

Odlični. Zelo rad prihajam na tekme, še posebej Slovenije, saj so navijači neverjetni. Prav zaradi njih je košarka zelo zabaven šport.

Kaj bi lahko dejali o igri slovenske reprezentance?

Všeč mi je borbeni stil Slovenije. Igralci vsak napad in vsako obrambo igrajo zelo trdo in se mečejo za vsako žogo. Goran in Zoran Dragić narekujeta tempo igre, tudi drugi igralci so hitri, po drugi strani pa vedo, kdaj je treba zadeve umiriti. Trenerji si lahko le želimo, da imamo na parketu igralce, ki znajo prepoznati situacije v igri in odreagirati na najboljši možen način.

Ste zadovoljni z igro, ki jo prikazuje Goran Dragić?

Všeč mi je, a bi bil lahko bolj agresiven pri metu. S tem mislim, da prevečkrat najprej gleda na asistenco in šele potem išče načine, kako bi dosegel koš. Ko sem igral za Phoenix Suns, je bil moj soigralec Kevin Johnson. Vedno sem mu govoril, naj najprej gleda na koš, ker bo tako sprostil prostor za preostale igralce. Je pa res, da ima Goran odličen pregled nad igro in pogostokrat najde proste soigralce, ki imajo skoraj vsi po vrsti odličen met.

Se veselite sodelovanja z njim?

Zagotovo. Z njim in Ericom Bledsoejem bomo lahko igrali še hitrejšo košarko, kot jo je Phoenix v prejšnjih sezonah. Zagotovo bomo atraktivno moštvo. Ko gledam Gorana, kako v protinapadih kot puščica zdrvi proti nasprotnemu košu, si v glavi že vrtim film, da bo podobno tudi v ligi NBA. Definitivno bom poskušal to njegovo odlično lastnost izkoristiti.

Je še kakšen igralec v slovenskem moštvu, ki vam je morda posebno padel v oči?

To je naloga Ryana McDonougha. A zagotovo ima kaj videti. Predvsem zato, ker se v ligi NBA v zadnjem obdobju išče predvsem igralce, ki imajo dober met.

Evropska košarka se nekoliko razlikuje od igre v ligi NBA. Vam je kljub temu všeč?

V Evropi je košarka bolj timska, kar mi je všeč. Ni veliko individualnih potez. Igralci krožijo z žogo, igrajo kot moštvo in iščejo prostega soigralca. Delajo vse v korist moštva. Zato izredno uživam v gledanju tekem tu na evropskem prvenstvu. Pri dobrih moštvih v ligi NBA lahko zasledimo nekaj lastnosti, ki sem jih omenil, pri slabših pa ne.

S štirimi košarkarji s stare celine bo imel tudi Phoenix letos nekaj evropskega pridiha.

To mi je všeč. Izkoristiti bomo morali predvsem Goranove prednosti, torej njegovo hitrost in sposobnost asistiranja po prodoru. Izpostavil bi še njegovo obrambo.

To bo za vas prva izkušnja v vlogi glavnega trenerja. Se veselite novega in velikega izziva?

Zelo. Pri Utah Jazz sem bil nekaj let pomočnik trenerja, zato imam malo izkušenj. A že kot igralec sem bil neke vrste trener na parketu. Zdaj bo razlika le ta, da se bom moral soočiti z veliko egi na kupu.

V času igralske kariere ste bili znani kot odličen strelec. Boste zaradi tega lahko še dodatno pomagali Dragiću pri njegovi igri?

Goran je dober strelec, ko razmišlja o metu. Nekoliko slabši je v situacijah, ko sprva išče asistenco, nato pa se mu sprosti prostor za met. Poskušal mu bom vcepiti miselnost strelca, se pravi, da bolj agresivno išče prostor za doseganje košev. V ligi NBA bo namreč situacija nekoliko drugačna, kot je tu, zato ga bomo potrebovali, da bo več metal.

Vam je sicer Slovenija všeč?

Seveda. Čeprav nisem imel veliko časa za ogledovanje, sem hitro spoznal, da so ljudje izredno prijazni. Videl sem središče glavnega mesta Ljubljane, ko je bil v Celju prost dan. Zelo mi je bilo všeč, fantastično pa je bilo občutiti vzdušje, ki vlada med prvenstvom, in videti vse navijače na kupu.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Anketa Arhiv anket