Miami je tako prvič po več kot štirih mesecih na domačem igrišču povezal dve zmagi, slovenski as pa je poskrbel za dva dogodka, ki bosta odšla v zgodovino. Dosegel je namreč svojo 500. trojko v NBA, po sezoni 1993/94 pa je postal prvi igralec, ki je odigral pet tekem proti ekipi Los Angeles Lakers in prav na vseh zmagal.

Poročevalci s tekme ocenjujejo, da je bila njegova trojka tri minute in 30 sekund pred koncem ena ključnih potez, s katero so se domači odlepili, v nadaljevanju pa tekmecem niso več pustili nevarneje se približati. "Ne bojim se odgovornosti, ne bojim se takih metov," je po tekmi dejal Ljubljančan, ki je bil drugi strelec svoje ekipe, štiri točke več je dosegel le Dwyane Wade. Gosti, za katere prvi zvezdnik Kobe Bryant zaradi poškodbe že nekaj časa ne igra, niso imeli posebej razpoloženega igralca, nihče namreč ni presegel meje 20 točk.

Dragić je po tekmi izrazil veliko zadovoljstvo nad napredkom v igri in tem, kako se je vklopil v novo moštvo. Lepe besede pa je našel tudi za navijače vročice in priznal, da uživa v Miamiju.

Goranovega mlajšega brata Zorana Dragića ni bilo v ekipi Miamija, saj ga je vodstvo trenutno sedmouvrščenega kluba vzhodne konference sinoči poslalo v razvojno ekipo Sioux Falls.

V zgodovino tudi Westbrook

V zgodovino se je na tekmi med Oklahomo in Philadelphio, ki so jo po podaljšku s 123:118 dobili domači, vpisal tudi Russell Westbrook. Postal je namreč prvi igralec po legendarnem Michaelu Jordanu, ki je na štirih zaporednih tekmah nanizal trojni dvojček (Jordanu je to leta 1989 uspelo na sedmih zaporednih tekmah). Dosegel je 49 točk, kar je njegov osebni rekord, zbral 16 skokov in deset asistenc.

Po letu 1992 in še enem legendarnem košarkarju Larryju Birdu še nobenemu igralcu pred Westbrookom ni pri trojnem dvojčku uspelo doseči 49 točk. Ob tem je treba povedati, da je igral z zaščitno masko, kar je bila posledica zlomljene kosti na licu. Poškodbo je staknil prejšnji petek na tekmi proti Portlandu. "Bolj od mojega dosežka je pomembno, da smo zmagali," ostaja skromen Westbrook.

Zmage se je veselil tudi Beno Udrih, ki je s svojim Memphisom s 102:100 v gosteh dobil pomembno tekmo proti neposrednemu tekmecu Houstonu. Odločil jo je Marc Gasol s košem 0,1 sekunde pred koncem. Udrih je igral 15 minut in v tem času zbral štiri točke ob metu iz igre 2-8. Memphis je trenutno drugi, Houston pa četrti v zahodni konferenci.

Po vrnitvi na igrišče po poškodbi je lep dosežek uspel tudi Anthonyju Davisu. K šesti zmagi New Orleansa v zadnjih osmih tekmah je prispeval 39 točk, 13 skokov in osem blokad, njegova ekipa je doma Detroit premagala z 88:85.

Uspešni so bili košarkarji Phoenixa, nekdanje ekipe bratov Dragić, čeprav so v Orlandu v tretji četrtini že zaostajali za 15 točk. Junak zmage je bil Brandon Knight, dosegel je 28 točk, ob koncu tekme pa tudi zadel dva pomembna prosta meta, s katerima je ekipi zagotovil neulovljivo prednost.