Dragić, ki so mu sodniki pokazali pet osebnih, je zadel dve trojki ter vseh devet prostih metov, v statistiko pa je vpisal še štiri skoke, podajo in ukradeno žogo. V postavi Miamija je bil tudi njegov brat Zoran, ki je igral dve minuti.

Najboljši strelec v majici Miamija je bil Tyler Johnson z osebnim rekordom 26 točk. Najuspešnejša pri gostujočem moštvu sta bila nekdanja soigralca Dragićev Eric Bledsoe in P.J. Tucker s po 20 točkami, Tucker pa je ob tem ujel še 14 odbitih žog.

Miami je trenutno na sedmem mestu v razvrstitvi vzhodne konference, ki še pelje v končnico.

Dragić z razpletom zelo zadovoljen.

Vročekrvni obračun v Miamiju, v katerem so si košarkarji večkrat skočili v lase, trije igralci so bili izključeni, šestim so sodniki pokazali tehnično, je zaradi številnih prekinitev trajal kar dve uri in 43 minut, le tretja četrtina 42 minut.

Dragić je bil z razpletom zelo zadovoljen. Čeprav 29. rojstni dan praznuje šele 6. maja, se je novim soigralcem zahvalil za zgodnje darilo. "Ta zmaga mi pomeni res veliko. Bila je težka tekma z veliko tehničnimi, izključitvami, vendar to je pač moški šport. Mislim, da smo danes odigrali res noro," je vrelo iz ust Ljubljančana, ki mu nekdanji soigralci iz Phoenixa niso prav nič prizanašali. Dragića je v tretji četrtini grobo podrl nekdanji soigralec Markieff Morris, Dragić je obležal na tleh, Morrisa pa so izključili po ogledu posnetka. Štiri minute pozneje sta si v lase skočila igralca Miamija Hassan Whiteside (17 točk in 10 skokov) in Phoenixa Alex Len, ki sta bila nato prav tako izključena.

Novih soigralcev ni želel pustiti na cedilu

Dragić si je zelo želel odigrati proti nekdanjim soigralcem, tako zelo, da je moral kar precej stisniti zobe, saj že nekaj zadnjih dni čuti ostre bolečine v hrbtu. Novih soigralcev ni želel pustiti na cedilu ter je prikazal eno svojih boljših predstav proti ekipi, ki je njegovo selitev v Miami označila za sebično.

Dragić je 21 točk dosegel v manj kot 15 minutah pod obročema, s čimer si skupaj s Kylom Lowryjem deli tretje mesto in tretji najboljši dosežek v zadnjih tridesetih letih v tem časovnem okvirju v ligi NBA. V toliko minutah na parketu sta doslej na tekmi več točk vpisala le Henry James (24) in James Robinson (23) v sezoni 1996/97.

Ameriški mediji niso spregledali niti dogajanja tik pred tekmo, ko so štirje košarkarji Phoenixa iz začetne peterke segli v roko Goranu Dragiću, rokoval se ni le z Ericom Bledsoejem, ki je stal nekoliko dlje.