Phoenix je imel v zaključku tekme priložnost za podaljšek, vendar Hamed Haddadi, potem ko je Dragić namerno zgrešil drugi prosti met, ni spravil žoge skozi obroč.

Goran Dragić je iz igre metal 10:19 (trojke 1:3), proste mete 10:12, od devetih skokov je tri pobral v napadu, naredil pa je še štiri osebne napake in izgubil štiri žoge. Z 31 doseženimi točkami je le za točko zaostal za osebnim rekordom v ligi NBA, ki ga je dosegel 2010 proti Utahu, hkrati pa je bil le skok prekratek za drugi trojni dvojček v karieri. Edinega doslej je dosegel 2011 v dresu Houstona.

Novinarji so Dragića po tekmi zasuli z vprašanji, med drugimi, ali je vedel, da je blizu trojnega dvojčka. "Nekdo mi je rekel, da imam še osem minut, da dosežem en skok. Rekel sem mu: Ne govori mi tega. Nato sem preveč premišljeval o tem. Težko se je dokopati do skoka ob vseh teh visokih igralcih. Upal sem, da mi bo kakšna odbita žoga padla v roko, vendar se to ni zgodilo. Tekmec je odigral dobro ključne minute, hkrati pa zgrešil le nekaj metov," je dejal Ljubljančan.

Dragić je v zadnjem obdobju v izvrstni formi. Peto tekmo zapored je imel dvomestno število podaj, več dvojnih dvojčkov po vikendu All Stars pa je zbral le še Brandon Jennings (Milwaukee). Slednji jih ima dvanajst, Dragić pa enajst.

Miami je zabeležil 26. zaporedno zmago. Tokrat je premagal Charlotte Bobcats s 109:77 in se še za korak približal absolutnemu rekordu lige po številu zmag v nizu, ki so ga postavili Los Angeles Lakers v sezoni 1971/72 (33).

LeBron James je zbral 32 točk, 10 podaj in osem skokov, Chris Bosh in Norris Cole sta dodala po 15 točk, Dwyane Wade pa je zaradi bolečin v kolenu tekmo spremljal s klopi.