Ob Dragiću se je izkazal tudi Gerald Green s 23 točkami, Phoenix pa bo v noči na petek gostoval pri močni Indiani, ki ima v dosedanjem delu sezone najboljše razmerje med zmagami in porazi (35-9) v severnoameriški košarkarski ligi NBA in je tudi vodilna v vzhodni konferenci.

"V Milwaukeeju smo se predstavili v lepi luči. Na trenutke smo igrali preveč posamično, tudi sam sem izgubil nekaj žog, ko smo ujeli naš ritem, začeli zadevati iz vseh položajev in imeli dober izkoristek prostih metov, pa nas gostitelji niso več mogli ujeti," je po tekmi dejal Dragić, ki je na igrišču preživel 24 minut, v tem času pa iz igre metal 9-13, za tri točke 4-5, ob tem pa je zadel tudi vseh osem prostih metov. Prvi zvezdnik sonc je sicer le nekaj minut pred koncem tekme po prekršku centra Milwaukeeja Larryja Sandersa padel in si poškodoval komolec. Čeprav rentgen sprva ni pokazal hujše poškodbe, bo več o zdravstvenem stanju slovenskega reprezentanta znanega jutri.

Osrednja tekma je bila na Floridi, kjer je Oklahoma City ukanila dvakratnega zaporednega prvaka lige NBA iz Miamija. Za zmago si največ zaslug lasti "prva violina" tega moštva Kevin Durant, 25-letni in 206 cm visoki krilni košarkar je vročici nasul 33 točk. Eno več je za domačine dosegel LeBron James, na košarkarskem posladku pred skoraj 20.000 gledalci v American Airlines Areni pa je izostal večji učinek njegovih soigralcev: Chris Bosh je dosegel 18, Dwyane Wade pa 15 točk.

Na sporedu je bilo še nekaj zanimivih dvobojev. V teksaškem obračunu je Houston, ki je nastopil brez prvega zvezdnika in strelca Jamesa Hardena, slavil v Dallasu s 117:115. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Chandler Parsons s 26 točkami, v domači pa se je izkazal Nemec Dirk Nowitzki z 38 točkami in kar 17 skoki. Los Angeles Clippers so na domačem parketu ukanili Washington s 110:103, najbolj učinkovit posameznik pa je bil Blake Griffin z 29 točkami. Chicago je zmagal v San Antoniu s 96:86, izkazala pa sta se Jimmy Butler z 19 točkami ter Carlos Boozer s 16 točkami in 12 skoki.

Philadelphia je slavila v Bostonu s 95:94, Minnesota je na domačem parketu premagala New Orleans z 88:77. Charlotte je zmagala v Denver s 101:98, Memphis pa v Sacramentu z 99:89.