Milwaukee ni imel nobenih možnosti proti motiviranim prvakom na čelu z LeBronom Jamesom, ki je dosegel 27 točk ob metu iz igre 9:11. Ob odmoru so sicer zaostajali zgolj za sedem točk, toda "trenutno najboljši igralec na planetu", kot je Jamesa po tekmi opisal trener Milwaukeeja Jim Boylan, je v nadaljevanju praktično sam nadzoroval potek tekme. Miami je najprej pripeljal do vodstva 15 točk, ko so se gostje približali na osem, pa je znova prevzel stvari v svoje roke in Miami popeljal do 80:65. "Za začetek končnice sem si z metom 9:11 letvico postavil kar visoko, vendar počutim se odlično in komaj čakam naslednje tekme," je dejal James.

Kobe Bryant je svoje soigralce spremljal po televiziji in jim preko Twitterja delil nasvete. Med tekmo jih je spisal vsaj deset, a seveda brez učinka, saj so bili Tim Duncan (17), Manu Ginobili (18) in Tony Parker (18) prehud zalogaj za oslabljene Lakers. "Odigrali smo verjetno najboljšo obrambo v zadnjem mesecu. Zadovoljen sem, da so se igralci zbrali ob pravem trenutku," je dejal trener San Antonia Gregg Popovich. Za goste je Dwight Howard dosegel 20 točk in ujel 15 žog, Pau Gasol pa 16 točk in prav toliko skokov. Tvitanje je Bryant, ki zdravi poškodbo ahilove tetive, zaključil s stavkom: "Težko je gledati soigralce, kako trpijo."

Junak zmage Indiane je bil Paul George, ki je prvič v karieri v končnici dosegel trojnega dvojčka - 23 točk, 12 podaj, 11 skokov. "Obožujem pritisk končnice. Povedal sem, da bom v končnici drug igralec," je dejal George. Pacers so vodili od štarta do cilja, Atlanto pa so nadigrali predvsem pod obročema (48:32).

Najbolj prepričljivo zmago na prvih tekmah so dosegli igralci Oklahome, ki so Houston nadigrali z 29 točkami razlike. Kevin Durant je dosegel 24 točk, Russel Westbrook je zbral 19 točk, 10 skokov in 8 podaj, na drugi strani pa je izstopal le James Harden z 20 točkami.