Kot poroča spletna stran Eurohoops, bo manjše število evropskih košarkarskih velikanov v drugi polovici septembra in v začetku oktobra pripravljalne tekme odigralo v Aziji in tudi v Severni ter Južni Ameriki. Španska prvoligaša Real Madrid in Laboral Kutxa bosta odpotovala v Južno Ameriko, evroligaški prvak Maccabi se bo udeležil mednarodnega tekmovanja v Braziliji, nato pa nastopil v Clevelandu in Brooklynu, medtem ko bo Barcelona navduševala ljubitelje košarke na Tajskem in Kitajskem.

Košarkarskega spektakla se lahko veselijo tudi navijači berlinske Albe, saj bo njihov klub v začetku oktobra gostil prvake lige NBA San Antonio Spurs. Ostroge bodo nato odpotovale še v Istanbul, kjer se bodo pomerile Fenerbahčejem.

Tako evroliga kot njeni udeleženci si sicer vedno bolj prizadevajo prodreti na trge izven Evrope. In čeprav klubom s stare celine dvoboji s klubi NBA prinesejo večjo prepoznavnost in celo kredibilnost, pa ni skrivnost, da jih vedno bolj zanima kitajski trg. Berlinska Alba je tako pred nedavnim sklenila sponzorski dogovor s kitajskim jeklarskim podjetjem ZhongDe, lani pa so na Daljni vzhod odpotovali tudi košarkarji Real Madrida in Panathinaikosa.