Podobno kot v predtekmovanju Dugonjić tudi v polfinalu ni deloval prepričljivo, na zadnji dolžini bazena pa je obakrat pokazal svojo neverjetno moč in tekmece prehitel drugega za drugim. Dve stotinki sta mu zmanjkali za Gyurto, ki pa je plaval tri proge proč od 25-letnega Slovenca in neposredni obračun je bil s tem onemogočen.

"Za finale se bom moral bolj potruditi. Bilo je že blizu mojega osebnega rekorda, zato sem zadovoljen, a so stvari, ki jih moram v finalu narediti precej bolje. Predvsem na obratih in na sredini, na drugih in tretjih 25 metrih imam še nekaj rezerve. A prav veliko kalkulirati popoldan nisem mogel. Zdaj upam, da rezerve res še so in da bom najboljši izid tukaj pokazal prav v finalu," je dejal trenutno prvi slovenski plavalni zvezdnik. Po ogledu izidov je sam spoznal tudi, da je v prvi polovici tekme začel prepočasi, kar bo moral v petek spremeniti.

Popoldan se je še enkrat izkazala tudi mladinska reprezentantka Nastja Govejšek in še drugič izboljšala slovenski rekord na 100 prosto. S 54,07 je bila še 31 stotink hitrejša kot v kvalifikacijah in pristala na 15. mestu. "Še en rekord je bil tudi moj cilj. Bilo je zelo težko, a splačalo se je stisniti zobe," je ocenila 16-letna tekmovalka velenjskega kluba, ki je dobila potrdilo, da je dobro pripravljena, zato dobre izide pričakuje tudi v drugih disciplinah.

Solidno je nastopil tudi Radovljičan Robert Žbogar na 100 m delfin, ki je bil z 52,07 za nekaj stotink počasnejši kot v predtekmovanju in bil 16. "Plaval sem malo zakrčeno. Za 200 delfin se moram še malo sprostiti. Današnja izida sta sicer solidna, a to ni to, kar sem si želel. Želja je bila blizu osebnega rekorda in tako bo tudi na 200 delfin v moji paradni disciplini," je ocenil Gorenjec, ki ga v petek čaka štafetni nastop.

Že dopoldan je državni rekord na 50 m prsno postavila Tjaša Vozel, Martin Bau pa na 400 m prosto, pa tudi vsi ostali slovenski plavalci, v predtekmovanju jih je nastopilo osem, so postavili osebne rekorde. V petkovem predtekmovanju bo nastopilo sedem Slovencev.