Težki časi se za košarkarje Krke nadaljujejo. Po šestih zaporednih porazih so se v Novem mestu zavedali, da bo črno serijo težko prekiniti proti letos kakovostni Budućnosti, a so se v prvem polčasu dobro upirali črnogorskemu moštvu. V drugem so težave v igri dolenjskega moštva znova splavale na površje in gostje so v 11. krogu lige ABA prišli še do desete zmage. Drugačna zgodba se je odvijala v Stožicah, kjer je Olimpija še drugič v štirih dneh visoko odpravila Szolnoki Olaj.

»Ne igrajo ničesar posebnega. Dajte, zbudite se!« je trener Krke Aleksandar Džikić ob minuti odmora v tretji četrtini kričal na svoje igralce. Zaman. Ni mu jih uspelo prebuditi do te mere, da bi lahko Budućnost resno ogrozili in se podali v boj za zmago. Srbski strateg v moštvu znova enostavno ni imel dovolj razpoloženih mož. Po vrnitvi iz ZDA je odlično predstavo kljub celotedenski odsotnosti prikazal Malcolm Armstead, delno pa mu je sledil le še Chris Booker. Zadnja zmaga Krke v jadranskem tekmovanju ima tako vse daljšo brado – dosežena je bila 1. novembra. Kljub neuspehu Džikić ni bil nezadovoljen, saj je lahko znova računal na Jasmina Hukića, po dolgem času pa je nekaj minut odigral tudi Luka Lapornik. »Takoj se je videla razlika v igri, čeprav so nekateri igralci po poškodbah šele začeli trenirati. Z energijo in kakovostjo sem tako zadovoljen. Igrali smo proti enemu od dveh najboljših moštev v ligi, ki je res kakovostno in zapolnjeno na vseh igralnih mestih. Mi smo v rezultatski krizi, a upam, da bomo sedaj popolni in da bo to minilo. Potrebovali bomo še nekaj časa, a je tokratna tekma pokazala, da se lahko vrnemo na tisto igro, ki smo jo kazali na začetku lige,« ostaja optimističen Krkin strateg.

Optimističen pred prihajajočimi decembrskimi tekmami je lahko tudi trener Olimpije Aleš Pipan. V zadnjih dveh obračunih je namreč videl zrelo igro svojega mladega moštva, ki je bilo na papirju izrazit favorit proti Szolnokemu, obakrat pa doseglo lahko zmago. Ljubljančani v ligi ABA tako vse bolj trdno v rokah držijo četrto mesto, ki pelje v končnico, a so pred njimi še številne pomembne tekme. Ker so se zmaji uvrstili v drugi del evropskega pokala, bodo vsaj do sredine februarja še naprej igrali v ritmu dveh tekem na teden, zato bo Pipanu dolga klop še kako prišla prav, še posebej, ker so v letošnji sezoni praktično vsi igralci že dokazali, da lahko na njih resno računa.

Ostali izidi: Igokea – Cibona 61:71 (18:16, 30:32, 50:55, Bunić 15; Mavra 17), MZT – Levski 62:71 (6:16, 22:36, 41:54, Dixon 16; Zahariev 15), Partizan – Mega Leks 89:80 (18:14, 43:33, 59:59, Pavlović 26; Bojić 22), danes ob 18. uri: Cedevita – Zadar, ob 20.30: Metalac – Crvena zvezda, vrstni red: Budućnost 10-1, Crvena zvezda 10-0, Olimpija 7-4, Cedeviza 7-3, Partizan 6-5, Krka, Mega Leks, Szolnoki in Cibona po 5-6, MZT 4-7, Igokea 3-8, Metalac 4-6, Zadar 3-7, Levski 1-10.