Zmagovalec je bil znan že v prvem delu. Prvo četrtino so gostitelji dobili kar z 32:14, ob polčasu pa so košarkarji iz Teksasa vodili že s 65:43. Pri zmagovalcih je bil z 22 koši najboljši strelec Turek Omar Asik, razpoloženi pa so bili tudi njegovi soigralci, ki so brez težav nadomestili manjkajoča zvezdnika Jamesa Hardna in Chandlerja Parsonsa. Za Houston je bila zmaga v boju za končnico še kako pomembna, Orlando pa je že pred časom izgubil možnosti za preboj med najboljšo osmerico na vzhodu.

Skupaj je bilo v noči na torek na sporedu kar osem tekem. Zelo tesno je bilo v Memphisu, kjer so gostitelji po zaslugi Mikea Conleyja z 92:90 ugnali vodilno ekipo zahoda San Antonio. Conley je dosegel 23 točk, od tega pet v zadnji minuti, tudi odločilni koš šest desetink sekunde pred koncem. "Zelo pomembno je, da smo premagali ekipo, ki letos igra tako dobro in s katero smo imeli doslej vedno težave," je z mislimi, usmerjenimi v končnico, ocenil Conley. Pri poražencih je 25 točk dosegel Tony Parker.

Veliko zmago je dosegla tudi Indiana na gostovanju v Los Angelesu pri moštvu Clippers. Tekmo, ta se je končala s 106:109, je odločil Paul George, ki je dosegel 23 točk in 10 podaj, a tudi odločilna koča s prostih metov sekundo pred koncem. Roy Hilbert je dosegel 26 točk in 10 podaj, pri poražencih, ki so zaostajali že za 24 točk in se nato pred koncem vrnili, pa jih je Jamal Crawford dal 25.

Utah je s 112:102 ugnal Portland in je zdaj sam, z zmago prednosti pred Los Angeles Lakers, na osmem mestu zahodne konference, ki še vodi v končnico. Tokrat je bil v dresu Utaha najboljši Greg Monroe s 24 točkami.

Ostali izidi:

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 102:94, Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 110:100, Milwaukee Bucks - Charlotte Bobcats 131:102 in Toronto Raptors - Detroit Pistons 98:108.