Durant je najmanj 30 točk dosegel na deseti zaporedni tekmi, na kateri je igral, in se s tem dosežkom v zadnjem desetletju pridružil LeBronu Jamesu, ki mu je to uspelo v sezoni 2005/06, in Kobeju Bryantu, ki je ta mejnik zmogel v prejšnji sezoni.

Na čelu lige ostajajo košarkarji Indiane Pacers, čeprav so na gostovanju izgubili dvoboj z ekipo Denver Nuggets s 96:109. Wilson Chandler je bil s 25 točkami najboljši v vrstah domačih, ki so končali niz treh zaporednih porazov, Lance Stephenson pa je s 23 točkami in 10 skoki vodil ekipo gostov.

Igralci Los Angeles Clippers, vodilni v pacifiški skupini, so uspeli izničiti izjemen večer in 51 točk, ki jih je dosegel Terrence Ross iz ekipe Toronto Raptors, vodilne v atlantski skupini, in so doma zmagali s 126:118. Jamal Crawford je za domače dosegel 37 točk in 11 podaj, Blake Griffin pa 30 točk.

Ross je tokrat nepričakovano zablestel v svoji drugi sezoni v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, saj ima sicer povprečje 9,3 točke na tekmo in je lani dosegel osebni rekord s 26 točkami. Z desetimi trojkami je imel met iz igre 16:29, od desetih prostih metov pa je zgrešil enega. Ross, ki je lani kot novinec na tekmi vseh zvezd zmagal v zabijanju, se je pridružil zvezdnikoma Carmelu Anthonyju in Kevinu Durantu, ki sta edina v tej sezoni na eni tekmi dosegla več kot 50 točk.

"Med tekmo se sploh nisem dobro zavedal, kaj se dogaja, šele na koncu tekme se je to zgodilo," je dejal Ross, ki je imel še devet skokov. "Po tekmi sem mu dejal, da je dobrodošel v klubu 50. Bil je res vroč in nikakor ga nismo uspeli zaustaviti. Glede na to sem zelo vesel, da smo zmagali," pa je povedal Crawford, ki je 50 točk ali več na eni tekmi dosegel v treh različnih moštvih.