Pri Oklahomi je svoj delež spet prispeval Kevin Durant, ki je vknjižil 28 točk. Tako je še na 39. tekmi zaporedoma dosegel več kot 25 točk. Rekord ima Michael Jordan iz sezone 1986/87 s 40 zaporednimi tekmami z vsaj 25 točkami. Russell Westbrook je dosegel 27 točk. Pri poražencih je bil strelsko najboljši rezervist Patty Mills z 21 točkami.

Oklahoma je dobila vse štiri tekme v sezoni proti San Antoniu. "To pomeni ogromno. Ko imaš dobro ekipo in hočeš biti najboljši, pač moraš premagati najboljše. San Antonio pa je prvi v ligi. Da, nocoj smo dobro opravili," je po tekmi povedal Westbrook, ki se je ozrl še na izjemno strelsko formo svojega soigralca Duranta.

"Za njim je res zelo dolg niz tekem in dati na vseh teh več kot 25 točk, je res neverjetno. Mislim, da lahko sezono konča v tem slogu. On zadeva tudi v spanju," je še dejal Westbrook.

Na drugi tekmi so Dallas Mavericks, neposredni tekmeci Gorana Dragića in njegovega Phoenixa v boju za končnico, v gosteh premagali Los Angeles Clippers s 113:107. Dirk Nowitzki je bil najboljši pri zmagovalcih s 26 točkami in 11 skoki, Blake Griffin pa pri domačih s 25 točkami, 11 podajami in 10 skoki. Zanj je bil to prvi trojni dvojček v sezoni.

Telički so imeli 2:50 minute pred koncem 12 točk prednosti, a jo praktično zapravili v naslednjih trenutkih. V izdihljajih obračuna pa so vendarle zdržali. "Zmanjkalo nam je čudežev," je bil kratek trener Kalifornijcev Doc Rivers.

V vzhodni konferenci so si končnico že priigrali Miami, Indiana, Toronto, Chicago, Brooklyn in Washington, v zahodni pa San Antonio, Oklahoma City in Los Angeles Clippers.