Junak šeste tekme je bil Tim Duncan, ki je sedem od svojih 19 točk zadel v podaljšku, dodal še 15 skokov. Pri strelec zmagovalcev je bil Francoz Boris Diaw, ki je v igro vstopil s klopi in zbral 26 točk.

"To je zelo sladka zmaga, saj smo po podaljšku ugnali izjemno ekipo," je dejal trener Spursov Gregg Popovich. Njegova ekipa je zmagala, čeprav je zaradi poškodbe gležnja francoski organizator igre Tony Parker igral le 19 minut in ga v drugem polčasu ni bilo več na igrišču. Kawhi Leonard je dodal 17 točk in 11 skokov, Argentinec Manu Ginobili pa 15 točk za San Antonio, ki upa, da bo uspel zadržati prednost domačega igrišča, ki si ga je priboril v rednem delu prvenstva.

"Ponovno se bomo osredotočili na Miami, s katerim smo lani doživeli neprijeten poraz. In ta neprijeten okus v ustih imamo tudi letos. Neverjetno smo si želeli povratnega obračuna in sedaj moramo zmagati še na štirih tekmah. Tokrat nam bo to uspelo," je bil prepričan Duncan, ki je od prihoda v teksaško ekipo skupaj s Popovichem osvojil štiri naslove prvaka (1999, 2003, 2005, 2007).

Russell Westbrook je za Oklahomo dosegel 34 točk in osem podaj, Reggie Jackson pa 21 točk. "Tekmeci so bili boljši v obrambi, tudi v napadu pa so prikazali nekaj izjemnih akcij. Naš napad se v določenih delih tekme ni izkazal, saj smo metali prevečkrat iz neizdelanih položajev, posebej v tretjem delu, ko smo se praktično ustavili," je vzrok za izpad pojasnil trener Oklahome Scott Brooks.

Gostitelji so namreč ob polčasu vodili z 49:42, tretjo četrtino pa so igralci San Antonia dobili kar s 37:20. Domačim je do konca rednega dela uspelo izenačili, ko je slabih deset sekund pred koncem rednega dela podaljšek z dvema prostima metoma izsilil Westbrook (101:101), zaključek pa je ponovno pripadel Duncanu in gostom.

Prva tekma finala NBA bo prihodnji teden v noči na petek po slovenskem času v San Antoniu, ki je lani v finalu z Miamijem, dvakratnim zaporednim prvakom, klonil po sedmih tekmah.