Irving je 13 od svojih 35 točk prispeval v končnici tekme, v zadnjih treh minutah. "Takšne predstave bi morali kazati vsak večer," je bil po koncu tekme kratek komaj 20-letni prvi strelec Clevelanda, ki ostaja na mestih na začelju lestvice. Irving je med drugim zadel tudi trojko 42 sekund pred koncem.

"Danes smo premagali najboljšo ekipo v ligi NBA. Upam, da bodo moji fantje domov šli z mislijo, da lahko vsak večer igrajo na takšni kakovostni ravni," je bil po zmagi zadovoljen trener Clevelanda Byron Scott.

V odločilnih trenutkih se je izkazal tudi Marreese Speights, ki je 13 od skupno 21 točk dal v zadnji četrtini, hkrati pa je ujel še 10 odbitih žog. Pri ekipi Thunder je Kevin Durant dosegel 32 točk in 11 skokov, Rusell Westbrook pa se je ustavil pri 28 točkah za Thunder.

Houston je s 109:95 odpravil Charlotte. James Harden je zbral 21 točk, 11 skokov in 11 podaj, s čimer je prvič v karieri dosegel trojni dvojček.

Vodilna ekipa lige in zahodne konference San Antonio Spurs je pod domačimi obroči vpisala 38 zmago v sezoni. Tokrat je padlo moštvo Washington Wizards (96:86). Tony Parker je vpisal 19 točk in 12 podaj za deseto zaporedno zmago ostrog. Na tekmi si je košarkar San Antonia Tim Duncan zvil desni gleženj, poškodoval si je tudi levo koleno ter je moral zapustiti parket.

Moštvo Golden State Warriors je na domačem parketu s 113:93 odpravilo Phoenix Suns 93. Stephen Curry je zbral 29 točk osem podaj za četrto zaporedno zmago Warriors. Ljubljančan Goran Dragić je dosegel 13 točk in sedem podaj za Suns. Milwaukee Bucks je pod domačima obročema s 107:98 odpravilo Orlando Magic. Monta Ellis je vpisal 21 točk in 11 podaj za Bucks. Slovenski košarkarski reprezentant Beno Udrih je pod obročema preživel 15 minut in v tem času zbral pet točk in podajo.