Zmaga gostiteljev tokrat ni bila vprašljiva, saj so Clippers v zadnjem delu vodili že za več kot 20 točk. Phoenix se je sicer podal v lov in bil po košu Dragića 20 sekund pred koncem pri izidu 105:109 na pragu presenečenja. To jim je preprečil Matt Barnes, ki je v zadnjih sekundah zadel tri od štirih prostih metov in postavil končni izid. V moštvu Los Angelesa je s 37 točkami blestel Blake Griffin.

"Blake pride in opravi svoje delo, česar nasprotniki seveda ne marajo. Seveda pri tem dobi več udarcev, kot kdorkoli na igrišču, kar je seveda težko zanj, a na koncu vedno opravi svoje delo. Nekateri mislijo, da bi se moral pred tem zaščititi, a raje dvigne roke in počaka, saj bi bil sicer suspendiran," je o najboljšem igralcu tekme povedal trener Doc Rivers, saj je bil Griffin tudi tokrat tarča ostre obrambe Phoenixa.

"Phoenix ima nekaj kredita. Trenutno igrajo kot bi jim šlo za življenje, saj nujno potrebujejo vsako zmago. Vsaj tako zgleda s klopi," je še dejal Rivers in pokazal razumevanje za ostro igro ekipe iz Arizone, ki pa se na koncu ni obrestovala.

Phoenix je zdaj v vse resnejšem boju za končnico, saj je trenutno na devetem mestu zahoda. Novo zmago načrtuje v sredo, ko bodo v svoji dvorani gostili Cleveland. Dragić se za osmo mesto bori z Memphisom Bena Udriha. Ta je bil danes prost, že danes ponoči pa v Memphis prihaja Portland.

Skupaj je bilo na sporedu sedem tekem. V gosteh so slavili le košarkarji Atlante, ki so v napeti končnici v Salt Lake Cityju premagali Utah s 112:110 in prekinili niz šestih zaporednih porazov. Kyle Korver je za zmagovalce dosegel 26 točk.

Ostali izidi: Charlotte Bobcats - Denver Nuggets 105:98, Brooklyn Nets - Toronto Raptors 101:97, Miami Heat - Washington Wizards 99:90, New York Knicks - Philadelphia 76ers 123:110 in Milwaukee Bucks - Orlando Magic 105:98.