Na tekmi so prišli v ospredje igralci z rezervne klopi, Markieff Morris je prispeval 25 točk, Gerald Green 19, Marcus Morris pa 14. Eric Bledsoe, ki tvori skupaj z Dragićem sijajni branilski par, ki navdušuje v letošnji sezoni, se je ustavil pri le desetih točkah.

Rezervisti Phoenixa so bili tokrat občutno boljši od začetne postave, saj so prispevali 64 točk, medtem ko je začetna postava skupno dala 39 točk, od tega je 17 točk zadel Dragić. "čutili smo, da lahko zmagamo, čeprav smo že zaostajali za 21 točk. Niti enkrat nam ni padlo na misel, da bi lahko izgubili. Zavedali pa smo se, da moramo korenito spremeniti način igre in to nam je tudi uspelo," je dejal Green.

Phoenix je s 15 zmagami in desetimi porazi na dobri poti v končnico prvenstva. Phoenix je trenutno na šestem mestu zahodne konference, od vodilne ekipe Zahoda Oklahome City pa zaostaja za šest zmag.

Paul George je dosegel polovico od 24 točk za Indiano Pacers v odločilni tretji četrtini, Lance Stevenson pa je za vodilno ekipo vzhodnega dela lige dodal 16 točk. Indiana je po dveh zaporednih porazih z Detroitom in Miamijem doma premagala Houston Rockets s 114:81.

Branilci naslova, Miami Heat, so s 122:103 ugnali Sacramento Kings. Chris Bosh je zbral 25 točk, Dwyane Wade pa 20 za 18. zmago Miamija na zadnjih 19 tekmah teh dveh ekip. Prvi strelec je bil sicer v vrstah poražencev, DeMarcus Cousins je nanizal 27 točk.

Nick Young (25) in Španec Pau Gasol (21 točk, 13 skokov, osem podaj) sta vodila oslabljene igralce Los Angeles Lakers do zmage v dvoboju z Minnesoto Timberwolves s 104:91.