V domači ekipi sta se izkazala tudi Joe Johnson in Shaun Livingston, ki sta skupaj prispevala 31 točk in deset podaj, medtem ko je Mason Plumlee 14 točkam dodal še 11 skokov. Pri Phoenixu sta bila najbolj razpoložena Markieff Morris z 18 in Gerald Green s 17 točkami.

Kljub porazu ostajajo v igri za končnico

»Naša igra ni stekla, nismo imeli pravega ritma. Bilo je težko, še včeraj smo igrali v Torontu, a brez izgovorov, Brooklyn je bil danes boljši. Naše rotacije niso bile hitre, gostitelji so imeli veliko odprtih metov, pa še zadevali so. Danes nam je spodletelo, po dnevu premora pa bomo znova poskusili priti na zmagovalna pota,« je po tekmi dejal Dragić, ki si je hitro nabral dve osebni napaki.

»Nisem prepričan, da sta bili osebni napaki, a tako pač je. Enkrat ti gre dobro, enkrat ne. Nisem mogel ujeti ritma. Večino časa sem presedel na klopi, zavoljo tega je ob vrnitvi na igrišče težko narediti kaj dobrega. Tako pač je, 82 tekem je veliko, pred nami je naslednjih 15 in upam, da bomo imeli dober zaključek sezone,« je dejal Dragić in dodal, da je do konca rednega dela sezone še 15 tekem in njegova sonca še lahko ujamejo zadnji vlak v končnico.

Glavni konkurent Dallas

"Urnik je bil zelo naporen, saj smo zadnjih osem ali deset tekem igrali proti ekipam, ki so si že zagotovile prostor v končnici," je dejal Dragič in menil, da imajo sedaj v nadaljevanju vsaj na papirju lažje nasprotnike.

Kot glavnega konkurenta svoji ekipi vidi moštvo Dallasa. "Vsaka tekma je pomembna. Morali bomo imeti nekaj sreče, da druge ekipe izgubijo. Ne glede na to pa moramo pomesti pred našim pragom. Moramo poskusiti doseči čim več zmag v teh 15 tekmah. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, je za nami uspešna sezona, ampak definitivno si želimo priti v končnico," je dejal Dragič..

V letošnji sezoni lige NBA je najboljši strelec svoje ekipe s povprečno 20,4 točke na tekmo. Čeprav že zelo čuti posledice naporne sezone in številnih poškodb, ki so ga doletele v zadnjem času, pa vendarle upa, da ne bo kaj hujšega in bo lahko sezono končal normalno. "Smo poklicni športniki in čeprav si včasih želimo, da bi kaj manj bolelo, tako pač je," je povedal novinarjem po tekmi.

Počuti se starega 60 let

"Počutim se, kot, da sem star 60 let. Ampak to je sestavni del športa. Želel bi si, da bi bil povsem zdrav, ampak to v tem trenutku pač ni mogoče. Ne glede na to, pa mislim, da je iz tekme v tekmo malce boljše. Upam, da se v teh zadnjih 15 tekmah ne bo zgodilo kaj hujšega in bom končal sezono na pozitiven način."

Dragič o prihodnosti po letošnji sezoni še ne razmišlja. "Osebno ne morem dobiti nobenih povabil, ker imam še dve leti pogodbo s Phoenixom. V bistvu eno leto, zadnje leto pa imam opcijo. Če ne bom sprejel opcije od Phoenixa, bom prosti igralec in bom lahko šel kamorkoli bom hotel. Vse ob svojem času. Najprej moram končati to sezono, se usesti z mojim agentom in pogledati kakšne so izbire za prihodnost," je dejal.

O nastopu na SP se bo odločil po sezoni

Z Juretom Zdovcem, novim selektorjem slovenske košarkarske reprezentance, ki jo letos avgusta in septembra čaka svetovno prvenstvo v Španiji, je bil že v stiku, vendar odločitve še ni sprejel.

"Z Juretom sem govoril takoj, ko sem izvedel, da je dobil selektorski stolček. Poklical me je in sva govorila, ampak to je bilo kakšna dva meseca nazaj in je bilo prezgodaj za odločitve," je dejal Dragič.

Govoril je tudi z direktorjem reprezentance Matejem Avanzom. "Rekli smo, da se bomo na koncu sezone usedli in se pogovorili. Če ne bo poškodb, bo moja odločitev lažja," je dejal Dragič.

Všeč sta mu dva prstana

Na vprašanje ali ima rad prstane je Dragič slovenskim novinarjem odgovoril pritrdilno in z nasmehom dodal, da mu je zelo všeč šampionski prstan lige NBA.

"Drugače pa mi je všeč ta, ki ga imam od žene Maje. Odkar ga nosim, mislim, da mi prinaša srečo, ker dobro igram," je dejal in priznal, da ga sicer na tekmah nima na prstu, vendar zagotovil, da ga ima na varnem.

Očetovstvo nanj vpliva pozitivno

Soproga Maja mu je lani novembra rodila sina Matea, ki ga Dragič zelo pogreša, ko je na ligaških gostovanjih. Na vprašanje o tem, kako očetovstvo vpliva na njegovo kariero, je Dragič odgovoril, da pozitivno.

"Morda je malce manj spanja, ne glede na to pa mi je vsak trenutek, ki ga preživim doma super. Mogoče je zdaj malo težje, ker veliko potujem, ampak Maja mi pošilja slike, kako sin napreduje in kako spušča nove glasove, komaj čakam, da bom imel po koncu sezone malo več časa, da ga preživim skupaj z njim."