Goran Dragić z mladim Ericom Bledsoejem, ki je tokrat dosegel 24 točk, 8 podaj in 8 skokov, tvori eno najbolj nevarnih navez branilcev v ligi NBA, slovenski reprezentant pa ima na zadnjih treh tekmah povprečje 27 točk na tekmo ob 58-odstotnem metu iz igre in 10:15 za tri točke.

»Imamo štirinajst zmag in naša želja zdaj je, da postanemo ekipa, ki se bo potegovala za uvrstitev v končnico,« je po tekmi dejal Ljubljančan, ki ima sicer v tej sezoni povprečje nekaj nad 19 točk na tekmo in 6,2 podaji.

»Prepričan sem, da se lahko naša branilca enakovredno kosata z vsemi zasedbami v ligi,« pravi trener Suns Jeff Hornacek, Bledsoe pa o Dragiću dodaja: »Vsako tekmo si vzameva kot poglavje zase. Dobro se dopolnjujeva in uživava, ko sva skupaj na igrišču.«

V boju s tekmeci iz pacifiške skupine se je poleg dvojca Dragić-Bledsoe pri Phoenixu izkazal še Channing Frye z 20 točkami.

Na ostalih prizoriščih je bilo najbolj napeto v Detroitu, kjer so gostje iz Portlanda slavili v zadnji sekundi podaljška. Junak je postal Damian Lillard, ki je osem od svojih 23 točk dosegel v podaljšku, sicer pa iz igre metal slabih 6:21.

"Imel sem veliko metov, ki sem jih pravilno vrgel, vendar žoga ni hotela skozi obroč. Ko sem zadel tega zadnjega, sem si rekel, hvala, končno!" je dejal Lillard.

Pri Portlandu, najboljši ekipi na zahodu, ki je v zadnji četrtini nadoknadil 13 točk zaostanka, je LaMarcus Aldridge dosegel 27 točk in 12 skokov, Francoz Nicolas Batum pa 18 točk. Najboljši strelec pri Detroitu je bil Josh Smith z 31 točkami in metom iz igre 13:17.

Oklahoma nadaljuje odlične predstave pred domačimi gledalci, kjer v tej sezoni še ni izgubila tekme. Tokratna žrtev je bil Orlando, ki je izgubil osmo tekmo v zadnjih devetih nastopih, čeprav je v zadnji četrtini nadoknadil 16 točk zaostanka in se 20 sekund pred koncem približal na vsega dve točki.

Zmagali so tudi košarkarji Minnesote, ki so v gosteh ugnali Memphis (101:93), Denver, ki je bil boljši od New Orleansa (102:92), ter Sacramento proti Houstonu (106:91).