Phoenix in slovenski organizator igre Dragić nadaljujeta s sijajnimi predstavami v letošnji sezoni. Dragić je v 32 minutah na parketu v derbiju najboljših dveh moštev pacifiške skupine poleg najboljšega izkupička v točkah soigralcem pomagal še z osmimi podajami, petimi ukradenimi žogami in skokom, ob metu iz igre 10:15. Dragića je trener Phoenixa Jeff Hornacek sicer v zadnji četrtini odpočil in ga ni poslal na parket.

Phoenix je z drugo zmago po vrsti in deseto na zadnjih 12 tekmah ter s statistiko 19 zmag in 11 porazov trdno na šestem mestu v zahodni konferenci lige NBA.

"To je bila naša tekma. Igrali smo hitro košarko in ves čas skušali ohraniti visoki ritem igre, kar se je seveda izkazalo za odločilno. Ko igramo tako, kot smo nocoj, se tudi tekma razplete po naših željah. Igrati samo na eno polovico je naporno za nas, zato pritiskamo na žogo in skušamo vplesti vse igralce. Ko pridemo do odprtega prostora, se nam odprejo različni strelci," je bil pomembne zmage vesel Dragić, ki je do polčasa prispeval 20 točk in bil najbolj zaslužen, da so gostje ob polčasu vodili že za 21 točk. Phoenix se je vodilnemu moštvu pacifiške skupine Clippersom približali le na pol zmage. Pri gostiteljih sta Blake Griffin in Jamal Crawford dosegla po 15 točk.

Vrnitev Jamesa, zmaga Miamija

Aktualni prvaki lige NBA Miami Heat so v gosteh ugnali Denver s 97:94. Na parket se je po poškodbi znova vrnil prvi superzvezdnik Miamija LeBron James, ki je tako dobil najlepše darilo za 29. rojstni dan. James je bil rojstnodnevno prešerne volje, zadel je pet trojk, parket pa zapustil s 26 točkami: "Dopuščali so mi mete za tri točke, tako da sem poskusil z devetimi trojkami," se je pobahal James, ki je statistiko tekme obogatil še z desetimi skoki in šestimi podajami. Dwyane Wade je zaradi bolečin v hrbtu izpustil drugi polčas. Iz Miamija še niso sporočili, kdaj se bo Wade lahko znova vrnil pod obroča.

Izidi preostalih tekem: Detroit Pistons - Washington Wizards 99:106, Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 91:95, Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 98:100, New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 110:108, Utah Jazz - Charlotte Bobcats 83:80.