Phoenix je bil med najresnejšimi kandidati za prihod prvega zvezdnika lige LeBrona Jamesa. "Pogovarjal sem se s trenerjem in direktorjem kluba in oba sta mi dejala, da smo bili dolgo časa v igri za nakup Jamesa. Potegovali smo se tudi za Kevina Lova, vendar sta se oba odločila za druge sredine. Za klub to ni nič tragičnega, saj bo denar od letošnjih nakupov ostal za prihodnjo sezono," pravi Goran Dragić.

Nejasna usoda Bledsoa

Phoenix se je tako doslej okrepil le z dvema igralcema, Isaiahom Thomasom in Anthonyjem Tolliverjem, vprašanje pa je, kako se bodo razvila pogajanja z Ericom Bledsoejem, ki je bil za Dragićem drugi igralec in podajalec moštva. Bledsoe in njegov agent namreč zahtevata precej višjo pogodbo za novo sezono. "Kot sem slišal, mu je Phoenix ponudil 12 milijonov na sezono oziroma 48 za štiri leta. Eric zahteva precej več, hkrati pa so v klubu prišli do informacije, da ponudb drugih klubov nima," pravi Dragić, ki je leta 2012 podpisal štiriletno pogodbo za 34 milijonov dolarjev.

"Zelo bi bil zadovoljen, če bi Eric ostal, saj je prijeten fant in odličen košarkar. Hkrati ga tudi razumem v njegovih željah po višji plači. Košarkarji imamo približno deset let, da si naberemo dovolj denarja za brezskrbno življenje," dodaja starejši od bratov Dragić.

Zaskrbljenost zaradi gležnja ostaja

V zadnji sezoni pod pogodbo bo 28-letni Ljubljančan znova glavni adut trenerja Jeffa Hornaceka, zato je razumljiva poteza vodstva kluba, da mu omeji igranje na prijateljskih tekmah reprezentance. Še nekaj mesecev nazaj je klub kategorično dejal, da Dragić ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu. "Že to, da sem tukaj na pripravah reprezentance, je velik dosežek. Sicer se bomo skušali dogovoriti, da mi dovolijo še kak nastop več, vendar težko verjamem, da mi bodo ustregli. Lanska izkušnja je bila namreč preveč boleča. Na klubske priprave po eurobasketu sem prišel izmučen in sledil je niz poškodb."

Pri Dragiću sta bila na udaru predvsem oba gležnja. "Zdaj je vse v redu. Z individualnimi pripravami sem začel že kak mesec nazaj. S trenerjem, ki je prišel iz Phoenixa, ter Tomažem Brincem vadim po prilagojenem programu. Z gležnjem je zaenkrat vse v redu, sploh ne razmišljam o njem. A bojim se, kako bo, če bom znova začutil bolečino," dodaja Dragić.

Ekipa dovolj dobra za vrhunski rezultat

Slovenska reprezentanca bo pod njegovim vodstvom igrala agresivno in hitro košarko. "Ekipa je še mlada, malce neizkušena, saj je izgubila dva pomembna člana, Boštjana Nachbarja in Jako Lakoviča, vendar še vedno dovolj dobra za vrhunski rezultat na SP. Morda nam primanjkuje malce višine, vendar bomo to nadoknadili s hitrostjo. Tako kot bo za nas marsikateri tekmec previsok, bomo mi za njega prehitri," meni Dragić.