Dejstvo je, da Clippers našemu reprezentantu ne ustrezajo, saj je že prvo tekmo v Los Angelesu odigral skromno, hkrati pa je treba vedeti, da je moštvo trenerja Vinnyja Del Negra trenutno najbolj vroče v ligi. S trinajstimi zaporednimi zmagami je preseglo rekorden dosežek Oklahome v tej sezoni, s šestimi zmagami v nizu v gosteh pa so Clippers postavili najboljšo klubsko znamko v zgodovini.

Nemoč je izkusil tudi trener Phoenixa Alvin Gentry, ki je moral sredi tekme zapustiti dvorano zaradi druge tehnične napake. Razlog je bil prav slovenski reprezentant, nad katerim je trener menil, da je branilec storil osebno napako. Oster protest ga je stal izključitve.

Na ostalih prizoriščih velja omeniti vrnitev na parket Nemca Dirka Nowitzkega, ki je zaradi operacije kolena izpustil prvih 27 tekem sezone. Na gostovanju v San Antoniu je bil njegov Dallas brez moči - izgubil je za 38 točk, Nowitzki pa je v dvajsetih minutah zbral osem točk. Najboljši posameznik pri domačih je bil nekdanjih član Uniona Olimpije Danny Green, ki je s 25 točkami postavil osebni rekord v ligi NBA.

Bolj tesno je bilo v Madison Sguare Gardnu, kjer je New York premagal Minnesoto s 94:91. Ključno vlogo je odigral Carmelo Anthony, ki je 19 od svojih 33 točk dosegel v zadnji četrtini, vključno s trojko dobro minuto pred koncem, ki je domače popeljala v vodstvo. Na drugi strani je Nikola Peković dosegel 21 točk in ujel 17 žog, Aleksej Šved pa je zbral 18 točk.

S tremi točkami prednosti (95:92) so zmagali tudi košarkarji Brooklyn Nets. Odločilni točki je sedem sekund pred koncem s črte prostih metov dosegel Deron Williams, ki je bil s 16 točkami drugi najboljši domači igralec za Joeom Johnsonom, ki jih je zbral 22.

Poleg Clippers je sinoči v gosteh zmagal še Utah Jazz (v Orlandu), v obračunu ekip z začelja na zahodu pa je Sacramento premagal Portland s 108:96.