Kevin Durant, najboljši igralec lige prejšnje sezone, se je vrnil v moštvo Oklahome po šestih tekmah premora zaradi zvitega gležnja in dosegel 44 točk, 10 skokov in sedem podaj. Russell Westbrook (20 točk) v vrstah zmagovalcev je bil že v prvem polčasu izključen zaradi prekrška v dvoboju z Alexom Lenom. Prav lahko bi se primerilo, da tekma po prvem podaljšku še ne bi bila odločena, vendar je Markieff Morris zgrešil met za tri točke 2,9 sekunde pred koncem. Poleg Dragića sta bila v napadu učinkovita še Eric Bledsoe (29) in Morris (25). Igralci Oklahome so zadeli kar 44 od 49 prostih metov na tekmi z največ koši v sezoni.

Podaljšek je odločil tudi srečanje v San Antoniu, kjer so prvaki lige premagali New Orleans Pelicans s 95:93. Ekipa Spurs je pred tem izgubila sedem od devetih zadnjih tekem, tudi s pelikani v petek. V drugem dvoboju v tednu dni je odločil Argentinec Manu Ginobili, ki je zadnjo od svojih 26 točk dosegel 24 sekund pred koncem podaljška za vodstvo s 94:93. Podal mu je Tim Duncan (16 točk in skokov), ki je v zadnji sekundi s prostega meta postavil končni izid. New Orleans je sicer vsega 0,7 sekunde pred koncem rednega dela vodil s 84:82. Nato je Boris Diaw podal do Duncana, Omer Asik pa je nesrečno preusmeril žogo v svoj obroč in sledil je podaljšek.

Doma so zmagali še igralci Boston Celtics, ki so s 106:84 premagali Sacramento Kings, Indiane Pacers v dvoboju z Miami Heat s 106:95, Los Angeles Clippers z New York Knicks z 99:78 in Houston Rockets s Charlotte Hornets s 102:83. Na tej tekmi je prvi strelec lige James Harden (36 točk) dosegel osem trojk. Na domačem parketu je ekipa Cleveland Cavaliers priznala premoč Milwaukee Bucks z 80:96.