Phoenix Suns so tako po dveh zaporednih porazih le našli formulo za uspeh in zanesljivo ugnali ta čas drugo ekipo jugozahodne skupine. Channing Frye je k zmagi sonc dodal 14 točk in šest skokov.

"Skozi vso sezono imamo tekme, na katerih smo v zadnji četrtini v vodstvu. Nekaj takšnih prednosti zapravimo, saj imamo zelo mlado ekipo, ki ji še manjkajo izkušnje. Takrat si prizadevaš za napredek, da bi se igralci nekaj naučili iz takšnih tekem. Danes smo bili spet v podobnem položaju, a moji fantje tokrat niso zbezljali po parketu, temveč so ohranili mirno kri in tekmo varno pripeljali do konca," je bil po tekmi zadovoljen trener Phoenixa Jeff Hornacek.

Dwight Howard je za Houston, ki je izgubil še drugo tekmo zapored, dosegel 15 točk in 18 skokov, Aaron Brooks 17 točk in šest podaj, Omri Casspi pa 14 točk in sedem podaj.

Vodstvo lige NBA je tekmo v Ciudad de Mexicu med moštvoma Minnesota Timberwolves in San Antonio Spurs preložilo, potem ko je zaradi napake na generatorju dvorano zapolnil dim in so morali evakuirati tako košarkarje kot gledalce. Igralci so na ogrevanju zapustili dvorano s kapaciteto za 22.000 gledalcev uro pred začetkom tekme, ki bi Mehičanom ponudila redko priložnost, da v živo vidijo nekatere zvezdnike lige NBA, kot je Manu Ginobili.

Čeprav je mestna varnostna služba zatrdila, da je napaka odpravljena in da bi tekmo lahko vseeno odigrali, košarkarji niso več stopili na parket 300 milijonov dolarjev vredne dvorane, zgrajene februarja 2012, za katero velja, da je najpomembnejša, najudobnejša, najsodobnejša in najbolj varna v Latinski Ameriki. Vodstvo lige NBA se je odločilo, da bo tekma v Minnesoti, datuma za zdaj še niso določili. To bi bila šele druga tekma rednega dela sezone prvenstva NBA v Mehiki; nazadnje so tam leta 1997 odigrali srečanje med Dallas Mavericks in Houston Rockets.

V preostalih tekmah so Cleveland Cavaliers v domači dvorani z 98:88 premagali Denver Nuggets, Atlanta Hawks so bili s 107:97 boljši od Los Angeles Clippers, na domačem parketu so zmagali še Portland Trail Blazers, ki so s 111:104 ugnali Oklahoma City Thunder.

Košarkarji Milwaukee Bucks so z 98:105 klonili proti Detroit Pistons, Dallas Mavericks so na gostovanju pri New Orleans Pelicans zmagali s 100:97, prvi strelec zmagovite ekipe je bil nemški čudežni deček Dirk Nowitzki z 21 točkami, Utah Jazz pa so v olimpijskem Salt Lake Cityju s 86:95 izgubili proti Indiana Pacers.