Čeprav je Dragić na zadnji tekmi proti Indiani imel nekaj težav z bolečim komolcem, nato pa je izvedel še, da ga ni med rezervisti za tekmo zvezd, ki so jih izbrali trenerji, ga to ni potrlo. Proti Charlottu je Ljubljančan znova blestel in bil prvo ime obračuna.

"Bil sem žalosten, jezen, polen čustev, ko sem izvedel, da me ni med rezervami za vikend All-Star. Toda tako je. Ni pomembno. Še naprej bi rad igral dobro, bil s soigralci in se uvrstil v končnico," je po tekmi povedal Dragić in nadaljeval: "Zdaj se bolj sproščen. Vem, kako me bodo nasprotniki pazili. Imam občutek kot bi igral košarko s prijatelji doma. Sem brez pritiska, grem in opravim svoje delo. Imam odlično podporo soigralcev in je res zabavno."

Za peto zaporedno zmago in sedmo v zadnjih osmih srečanjih Phoenixa je Marcus Morris dodal 15 točk, dvomestno število točk pri soncih je dosegel še Markieff Morris. Pri Charlotte je bil še najbolj učinkovit Anthony Tolliver s 14 točkami.

Po porazu je trener Steve Clifford imel marsikaj za povedati na račun svojih varovancev: "Ne smemo imeti takšnih večerov. Sploh nismo poizkušali. Nismo želeli začeti tekme. Če nisi pripravljen igrati ali se braniti, potem nimaš možnosti. Fantje, ki so prišli s klopi so bili še slabši kot tisti, ki so začeli tekmo."

LeBron James je z Miamijem s 106:91 premagal New York, za katerega Udrih ni igral. Zvezdnik vročice se je ustavil pri 30 točkah, osmih skokih in sedmih podajah. Dwyane Wade je za zmago prispeval 22 točk, na drugi strani pa je prvi zvezdnik New Yorka Carmelo Anthony dosegel 26 točk.

Oklahoma je klonila prvič po desetih zaporednih tekmah, s 96:81 je bil boljši Washington. Indiana je s 97:96 premagala Brooklyn, Portland s 106:103 Toronto, Atlanta je bila s 120:113 boljša od Minnesote, Los Angeles Clippers je s 102:87 ugnal Utah. San Antonio je zmagal s 95:93 proti Sacramentu, Memphis je vknjižil šesto zaporedno zmago, z 99:90 je premagal Milwaukee. Houston je na krilih Jamesa Hardna (28 točk) in Dwighta Howarda (26 točk) premagal Cleveland s 106:92, New Orleans z 88:79 Chicago, Detroit je bil s 113:96 boljši od Philadelphie.