Phoenix s tretjo zmago zaporedoma v zahodnem delu lige ostaja na osmem mestu, ki še vodi v končnico prvenstva. Dragićeva sonca, s 47 zmagami in 31 porazi, ostajajo v prednosti pred neposrednim izzivalcem. Phoenix ima namreč zmago več in poraz manj od devetega moštva Memphis Grizzlies, ki pa je vpisalo pomembno domačo zmago proti dvakratnim branilcem naslova moštvu Miami Heat s 107:102. Beno Udrih ni sodeloval pri zmagi Memphisa, saj je na podlagi odločitve trenerja znova ostal na klopi. Miami je izgubil kljub 37 točkam LeBrona Jamesa.

V New Orleansu je blestel Dragić, ki je 20 točkam in devetim asistencam, ob metu iz igre 8:14, dodal še tri blokade, tri skoke, ukradeno žogo ob le dveh izgubljenih. Dragić je bil dvakrat natančen s prostih metov, zadel pa je tudi dve trojki (2:3). Točko več od Dragića je zbral Gerald Green, Eric Bledsoe je dodal 16 točk in šest skokov, P.J. Tucker pa 15 točk in devet skokov.

Tekma je bila sila izenačena, pelikani so v zadnji četrtini povedli po nizu desetih zaporednih točk, neprijetno presenečenje pa je preprečil tudi izredno razigrani Dragić, dve minuti in 38 sekund pred koncem obračuna je Dragić izenačil na 87:87 po podaji Bledsoeja. "To so poteze, ki ti na koncu prinesejo zmago, in vesel sem, da mi je uspela," je bil zadovoljen Bledsoe. Phoenix je dobil tekmo na račun dobre predstave v obrambi.

"Ni bila lepa tekma, to je očitno. Nismo odigrali najbolje, toda na koncu smo res veseli, da smo dobili še eno tekmo," je po koncu obračuna za ameriške medije povedal Dragić, ki je pohvalil soigralca Bledsoeja. "Takšne igre odločajo o zmagovalcu. Bil je zbran v najbolj odločilnih trenutkih, ko je odvzel žogo ter smo nato lahko zadeli," je dejal Dragić po še četrti zmagi Phoenixa v medsebojnih obračunih z New Orleansom.

Košarkarji Indiane so premagali Milwaukee s 104:102 ter prevzeli vodstvo v vzhodni konferenci. Miami je po porazu padel na drugo mesto.

Na zahodu drugo mesto trdno drži v rokah Oklahoma City Thunder, ki je slavila v gosteh pri Los Angeles Clippers s 107:101. Russell Westbrook je dosegel 30 točk, znova pa je bil izjemen Kevin Durant s 27 točkami. V vrsti domačih je blestel Blake Griffin s 30 točkami in 12 skoki.

Durant je znova dosegel vsaj 25 točk, potem ko je na zadnjem gostovanju pri Sacramento Kings prekinil sijajen niz 41 tekem, na katerih je dosegel vsaj 25 točk.