Kljub izjemnemu dosežku pa ostaja nekaj grenkobe. Slovenski košarkarski reprezentant, ki je bil gonilna sila slovenske reprezentance na lanskem domačem evropskem prvenstvu, je ob zvoku sirene zgrešil trojko za podaljšek, tako da je Houston v Phoenixu slavil s 115:112. Dragić je za točko popravil prejšnjo najboljšo slovensko rekordno znamko, ki sta si jo delila skupaj z Benom Udrihom.

Dragić, kljub osebnemu rekordu kariere v ligi NBA, tako ni bil prvi zvezdnik večera. Pozornost si je moral deliti z igralcem njegovega nekdanjega moštva Patrickom Beverleyjem, ki je prispeval ključno trojko 34 sekund pred koncem obračuna, nato pa je zadel še dva prosta meta. V zadnji četrtini je tako prispeval kar 12 točk od skupno 20. Končni izid je postavil Donatas Motiejunas s še dvema uspešno izvedenima prostima metoma 14 sekund pred koncem in zmaga je šla v Houston.

"Patricka ni strah prevzeti odgovornosti v odločilnih trenutkih. Ko je pod obročema, pač počne, kar mora početi, in igra," je bil zadovoljen trener Houstona Kevin McHale. V vrsti Houstona sta se izkazala še Dwight Howard (25 točk) in James Harden (23 točk).

Ob standardnem Dragiću, ki je še na sedmi tekmi v tej sezoni vpisal vsaj 30 točk, sta se izkazala še Gerald Green s 23 točkami, 18 jih je prispeval v tretji četrtini, in Markieff Morris z 21 točkami. Dragić je pod obročema preživel 42 minut, z metom iz igre 14-20, prispeval je pet trojk v osmih poskusih. Slovenski organizator igre je v drugi četrtini dal kar 19 točk, ob metu 7-7, ter Phoenix znova vrnil v igro, potem ko je zaostajal za kar 17 točk.

"Ne moremo na takšen način začeti tekme. Zaostajali smo že 18 točk in veliko energije je potrebno, da se znova vrnemo v igro. To ti pobere veliko moči, zato smo bili v zadnji četrtini izpraznjeni ter na koncu izgubili," je bil nezadovoljen Dragić. Phoenix je sicer zadnjo četrtino začel s prednostjo desetih točk.

Onstran Atlantika pa je bil v ospredju zanimanja javnosti Jason Collins. Njegov nastop v ligi NBA v majici moštva Brooklyn Nets v sloviti dvorani Staples Center ne bil nič posebnega, če ne bi šlo za prvega igralca v kateri koli od štirih glavnih severnoameriških poklicnih lig (MLB, NFL, NBA in NHL), ki je priznal, da je homoseksualec. Collins je z Brooklynom podpisal desetdnevno pogodbo, in sicer deset mesecev po tem, ko je o svoji spolni usmerjenosti javno spregovoril. Brooklyn je tekmo v gosteh pri Los Angeles Lakers dobil s 108:102. Collins v desetih minutah na parketu ni zadel niti enkrat, zato pa je ujel dve odbiti žogi.