Prav Damian Lillard in Trey Burke sta kasneje tudi osvojila naslov prvaka Taco Bell Skills Challenga. V finalu sta premagala dvojec novincev iz vzhodne konference, Michaela Carter-Williamsa in Victorja Oladipa.

Ljubljančan je po tekmovanju povedal, da se je zelo zabaval. "Prvič v karieri sem bil na vikendu All Star in te tri dni si bom za vedno zapomnil. Bilo je zabavno, spoznal sem veliko novih ljudi, skratka nepozabna izkušnja," je dejal Dragič in na vprašanje novinarja, kaj mu pomenijo besede Kevina Duranta, da bi moral biti uvrščen na glavno tekmo All Star, odgovoril: "Njegove besede mi pomenijo veliko. Trenutno je ob LeBronu Jamesu najboljši košarkar na svetu. Trudil se bom, da bom naslednje leto res uvrščen na glavno tekmo."

Dragić je tretji igralec moštva Phoenix Suns, ki je nastopil v tem tekmovanju. Pred njim sta barve moštva iz Arizone že predstavljala Stephon Marbury in Steve Nash, ki je bil v letih 2005 in 2010 tudi najspretnejši. Dragić je po Benu Udrihu drugi Slovenec, ki je bil del All Star vikenda.

V tej sezoni lige NBA je Goran Dragić zaigral na 48 tekmah. V povprečju na parketu preživi 34,6 minut in v tem času doseže 20,3 točke, je 16. strelec lige, 6,2 podaji, 15. podajalec lige, in 3,5 skokov na tekmo. Iz igre meče 50-odstotno, od tega za tri kar 41-odstotno, kar ga uvršča na 15. mesto v celotni ligi. Ekipa Phoenix Suns je do zdaj zmagala že na 30 tekmah, izgubili pa na 21 in zasedajo sedmo mesto v močni zahodni konferenci.

Večer pred osrednjim spektaklom v New Orleansu sta potekali tudi tradicionalni preizkušnji v zabijanju in metanju trojk. Najbolj natančen je bil Italijan v dresu San Antonia Marco Bellineli, ki je v finalu zadel 18 od 25 metov in zanesljivo premagal Bradleyja Beala (Washington).

Tekmovanje v zabijanju je letos potekalo nekoliko drugače kot prejšnja leta. Delno je bilo ekipno, saj so se med seboj merile trojke igralcev iz vzhoda in zahoda. Ta del je pripadel vzhodu, zmagovalec zabijanja pa je postal John Wall (Washington).