Dragić je tekmo končal 22 sekund pred koncem prvega polčasa, ko je imel bližnje srečanje z J.R. Smithom pri poskusu polaganja. Smith je slovenskega reprezentanta ustavil z nešportnim prekrškom, po nerodnem padcu na bok pa je Dragić končal tekmo. Slovenec ima obtolčen kolk, zapestje in hrbet, kako dolgo bo počival pa še ni jasno, so zapisali na spletni strani Phoenixa. Dragić je sicer prispeval štiri točke, tri podaje in skok v 18 minutah.

Trener Sonc Alvin Gentry sicer po tekmi ni bil kritičen do nasprotnika, ko je dejal: "J.R. ni košarkar, ki bi kogarkoli namerno poškodoval. Igra trdo in tekmuje kot nor. Bila je nesreča. To je ena od stvari, ki se zgodijo." Ravno Smith je bil na koncu tekme tudi mož odločitve, zadel je met ob zvoku sirene, tekmo pa končal pri 27 točkah in rekordu sezone. Štiri točke manj je vknjižil Jason Kidd, Tyson Chandler pa je za Knicks dodal 14 točk in 12 skokov. Pri Soncih je Jared Dudley s 36 točkami dosegel rekord kariere.

Ob zmagi Milwaukeeja je bil najboljši strelec Brandon Jennigs s 25 točkami, pet manj jih je dosegel Monta Ellis. Na drugi strani je Brook Lopez prispeval 21 točk in deset skokov. Nets so igrali brez poškodovanega prvega organizatorja igre Derona Williamsa.

Miami Heat, branilci naslova lige NBA, so zabeležili šesto zaporedno zmago. S 105:92 so premagali Charlotte Bobcats in jim prizadejali 16. zaporedni poraz. Dwyane Wade je 13 od skupno 29 točk dosegel v zadnji četrtini, LeBron James je tekmo končal pri 27 točkah in 12 skokih, ob tem pa je še osemkrat uspešno podal. Pri Charlotte, ki je zmago nazadnje okusil 24. novembra, je Kemba Walker dosegel 27 točk. Atlanta Hawks je po dveh podaljških strla Detroit Pistons (126:119), najbolj zaslužna za zmago pa sta bila Josh Smith z 31 točkami in Al Horford z 22. Atlanta je sicer v zadnji četrtini vodila za 22 točk, zapravila prednost in se na koncu zmage veselila po dveh podaljških.

Denver Nuggets je na domačem igrišču s 126:114 premagal Los Angeles Lakers. Sedme domače zmage ni mogel preprečiti niti Kobe Bryant, ki je dosegel 40 točk. Pri Denverju je bil najučinkovitejši Corey Brewer s 27 točkami. Houston Rockets je prišel do pete zaporedne zmage, tokrat so s 87:84 porazili Minnesoto Timberwolves. Prvo ime tekme je bil James Harden, ki je dosegel 30 točk, kar 17 v zadnji četrtini.

Washington je na domačem parketu klonil proti Clevelandu (84:87), New Orleans je prišel do gostujoče zmage proti Orlandu (97:94), Memphis je izgubil proti Philadelphii z 89:99, San Antonio je premagal Toronto s 100:80, Utah Jazz je moral priznati premoč Golden Statu (94:83), Portland pa je s 109:91 premagal Sacramento. Tekmo med Chicagom in Indiano so zaradi snežne nevihte odpovedali.