Reprezentanci sta se v tretjem ciklusu priprav pridružila najpomembnejša člana Goran Dragić in Erazem Lorbek, ki sta se v času, ko je bila ekipa na turnirju na Kitajskem, pripravljala po individualnem programu. Razveseljivo je, da starejši od bratov Lorbek ne čuti več bolečin v gležnju, ki si ga je poškodoval junija, ter da se je zvezdnik iz lige NBA s Phoenixom dogovoril, da bo lahko namesto na treh prijateljskih tekmah zaigral na petih. Do zdaj je imel dovoljenje za en nastop na turnirju v Litvi (proti Grčiji), za enega v Ljubljani (Brazilija) ter za spektakel na Kanarskih otokih proti ZDA. To pomeni, da bo Goran Dragić do konca priprav izpustil le dve tekmi.

"Počutim se super. Vesel sem, da sem se priključil reprezentanci. Gleženj je v redu," je dejal Erazem Lorbek, Goran Dragić pa je dodal: "Poklical sem v Phoenix in se dogovoril. Rekel sem jim, da so tri tekme premalo, še posebej, ker nisem treniral z ekipo. Odobrili so mi dve tekmi več, na vsaki pa lahko igram 25 minut."

Slovenija je v zadnjih treh tednih odigrala polovico od predvidenih prijateljskih tekem. Pet jih je dobila, dvakrat pa jo je porazila pomlajena zasedba Rusije na turnirju na Kitajskem.

Varovanci selektorja Jureta Zdovca bodo na svetovnem prvenstvu v Las Palmasu nastopili v skupini D skupaj Angolo, Avstralijo, Južno Korejo, Mehiko in Litvo. Prva tekma jih čaka 30. avgusta proti Avstraliji.