Domen, priprave se počasi približujejo koncu, kaj mora ekipa še postoriti pred začetkom prvenstva?

Čaka nas predvsem piljenje stvari, ki jih počnemo dobro. Kot je slišati v garderobi, bomo naši igri dodali še nekaj dodatnih različic v obrambi in v napadu, ki pa bodo ostale skrivnost vse do začetka prvenstva.

Konec tedna vas v Kopru čakata novi pripravljalni tekmi proti Črni Gori in Italiji. Predvsem slednje ne gre podcenjevati?

Še vedno mislim, da se moramo ukvarjati predvsem sami s sabo. Pripravljalne tekme vsaj z rezultatskega vidika niso tako pomembne, povsem drugače pa bo 4. septembra. Evropsko prvenstvo moramo pričakati kar najmočnejši

Za vami je že devet pripravljalnih tekem od dvanajstih. So noge kaj težke?

So, vendar tudi evropsko prvenstvo bo izredno naporno. Do utrujenosti pride že po prvih dveh tekmah, a na ta občutek se je treba privaditi.

Ekipa je sedaj skupaj že kar nekaj časa, kakšno vzdušje vlada v slačilnici?

Fenomenalno in lahko ga primerjam s tistim na evropskem prvenstvu na Poljskem, ko sem bil prav tako v reprezentanci. Vidi se, da se fantje med seboj odlično razumemo, kar se odraža tudi na parketu. Mislim, da nam hiter način igre, ki ga gojimo, kar dobro uspeva. Zdaj samo upam, da bomo našo igro še stopnjevali.

Kako ste zadovoljni z vašimi predstavami v pripravljalnem delu?

Zadovoljen sem predvsem s svojim statusom v reprezentanci, a to niti ni pomembno. Šteje le, da bo Slovenija zmagovala in da bom k temu dal svoj doprinos.

Selektor Božidar Maljković vam očitno zelo zaupa, saj ste med igralci, ki na igrišču preživijo največ minut.

Čutim to zaupanje. Vidim, da v igro prihajam, ko je to najbolj pomembno, zato bom skušal postoriti vse, da bom z dobrimi igrami to zaupanje tudi upravičil.