Detroit se je izkazal z novim trenerjem Johnom Loyerjem in na domačem igrišču premagal četrto ekipo lige San Antonio Spurs. Gostitelji so največjo razliko naredili v tretji četrtini, ko je zablestel predvsem Brandon Jennings. Ta je na koncu zbral 21 točk in navdušil novega trenerja Loyerja. Slednji je v nedeljo zamenjal Maurica Cheeksa, ki je moštvo vodil zgolj na 50 tekmah, a vodstva ni prepričal.

"Igralcem sem dejal, da bo to čustven dan. Rekel sem jim, da menim, da lahko igramo precej bolje, kot pa je bilo videti na zadnjih tekmah," je po zmagi dejal Loyer. Navdušila sta ga tudi predstavi Rodneyja Stuckeyja, ki je zbral 20 točk, in "Tekmo smo izgubili, ker smo najverjetneje igrali najslabšo obrambo v sezoni, še posebno v prvem polčasu. Tako fizično kot psihično smo bili podrejeni nasprotniku," pa je po tekmi menil trener San Antonia Gregg Popovich. Z 20 točkami je bil za San Antonio najboljši Marco Belinelli.

Golden State Warriors so visoko s 123:80 premagali Philadelphia 76ers, Indiana Pacers so bili s 119:80 boljši od Denver Nuggets, Toronto Raptors pa od New Orleans Pelicans s 108:101. Dve ekipi sta morali pred domačimi gledalci priznati premoč gostom. Milwaukee Bucks so tako s 86:102 klonili proti Boston Celtics, Minnesota Timberwolves pa z 89:107 proti Houston Rockets.