Tudi na drugi današnji tekmi je bil izid po 40 minutah izenačen, zato je bil potreben podaljšek. Če so Hrvati za zmago proti Grkom potrebovali kar dva, pa so Italijani v dodatnih petih minutah poskrbeli, da so prišli do zmage, ki jim je prinesla tretje mesto v skupini F in s tem četrtkov četrtfinale proti Litvi, Španci pa se bodo pomerili z zmagovalcem skupine E, Srbi.

Tekmo so precej bolje začeli Italijani, ki so prvo četrtino dobili s 24:12, nato pa so na parketu začeli prevladovati Španci. Na odmor sta moštvi odšli poravnani pri 37:37, po treh četrtinah pa je Španija že vodila 56:45 in tudi v zadnji četrtini je imela dolgo lepo prednost, ki pa se je v zaključku povsem stopila in po košu Luigija Datomeja v zadnji sekundi so Italijani izsilili podaljšek.

V dodatnih petih minut so »azzurri« vstopili s psihološko prednostjo, kar so izkoristili in ušli Špancem za 8 točk, prednosti pa do konca niso več izpustili iz rok.

V italijanski reprezentanci so bili dobro razpoloženi Gentile (25 točk, 7 skokov), Aradori (17 točk) in Belinelli (16 točk in 8 skokov), Špancem pa ni pomagala odlična predstava Gasola (32 točk in 10 skokov). Rodriguez je dosegel 18 točk in imel še 6 podaj.