S tem se je pred 79.238 gledalci v hramu ameriškega nogometa, na stadionu Dallas Cowboys v Arlingtonu, končal zaključni turnir tako imenovane marčevske norosti. Zaradi enega najbolj gledanih dogodkov v ameriških športih ni bilo tekem v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, v NBA.

Košarkarji Kentuckyja so skušali osvojiti svojo že deveto lovoriko, nazadnje so slavili pred dvema letoma. V obračunu najnižje uvrščenih nosilcev v zgodovini finalnih tekem NCAA je ekipa Huskies vodila ves čas tekme in preživela tudi nalet Wildcats v minutah med prvim in drugim polčasom, ko so se z delnim izidom 19:5 približali le na točko zaostanka.

"Bilo je napeto, toda zaupali smo vase, v svoje sposobnosti, ter zmagali. S tem nam je uspelo kronati izjemno sezono," je dejal Shabazz Napier, z 22 točkami in šestimi skoki najboljši igralec tekme. Ryan Boatright, ki je kljub zvinu gležnja v drugem polčasu ostal na igrišču, je dodal 14 točk, Niels Giffey pa 10. James Young je bil z 20 točkami tokrat prvi mož Kentuckyja, saj je tekmecem uspelo ustaviti prvega strelca ekipe Juliusa Randleja pri desetih točkah. Poleg tega so poraženci zgrešili kar 11 prostih metov, tri v zaključku tekme, ko je bil končni izid še negotov.