"Sem 34-letni temnopolti center in sem gej. Nisem imel namena, da bi postal prvi gej med vsemi ameriškimi profesionalnimi športniki, ki se je javno razkril. Tako se je pač zgodilo in zdaj lahko začnemo debato," je včeraj razkril Collins, ki si želi nadaljevati košarkarsko kariero pod obročema.

Družabna omrežja preplavila sporočila podpore

Po njegovem priznanju so medije in družabna omrežja preplavila sporočila podpore Collinsovega dejanja. Med drugim se je oglasil komisar lige NBA David Stern, ki je čestital Collinsu za pogum in mu je izrazil vso podporo lige pri nadaljevanju njegove poklicne poti.

Oglasil se je tudi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, njegova hčerka Chelsea je s Collinsom skupaj obiskovala univerzo Stanford. "Jasonovo sporočilo je zgodovinsko za LGBT gibanje ter pomemben trenutek za profesionalni šport. Upam, da ga bodo podprli igralci lige NBA, navijači in tudi predstavniki medijev," je zapisal Clinton. Ameriški predsednik Barack Obama je Collinsa poklical po telefonu in mu izrazil vso podporo, dejal pa mu je tudi, da ga je navdahnil s svojim pogumom, svojemu možu pa se je pri podpori pridružila tudi Michelle Obama.

Collinsu so podporo izrazili tudi številni košarkarji, sedanji in upokojeni. Med prvimi se je oglasil Kobe Bryant, sledili so mu Baron Davis, Steve Nash, Nick van Exel, Garrett Temple, Bradley Beal, Kenneth Faried, Chauncey Billups, Metta World Peace, Mark Jackson in še kdo.