Igralci Los Angeles Clippers so dobili deveto zaporedno tekmo, za nadaljevanje niza nepremagljivosti pa je bil odločilen koš Chrisa Paula, ki je zadel desetinko pred koncem srečanja. Tekma tedaj še ni bila končana, saj so sodniki pogledali posnetke, igralci obeh ekip pa so bili medtem na igrišču. Koš so potrdili, Memphis pa je imel premalo časa za zadnji napad.

Poleg Paula, ki je v zadnjih treh minutah in 46 sekundah zadel osem zaporednih točk svojega moštva, sta se izkazala še Blake Griffin (21 točk, osem podaj) in Jamal Crawford (15). Slednji je bil v glasovanju za najboljšega šestega igralca lige drugi za J. R. Smithom iz New York Knicks. Najboljši strelec tekme je bil sicer igralec gostov Mike Conley (28 točk), Španec Marc Gasol jih je dodal 17, Tony Allen pa ob 10 skokih 16.

V vzhodni konferenci sta drugo tekmo igrala Brooklyn in Chicago. Potem ko so na prvi domači slavili Nets, so se danes v gosteh veselili biki in izid v zmagah izenačili na 1:1. Končni izid tekme je bil 90:82 v korist Chicaga, pri katerem je bil najboljši strelec Luol Deng s 15 točkami, ki jim je dodal še 10 skokov.

Ključna za zmago pa sta bila dobra obramba Chicaga in poškodovani Joakim Noah. Slednji je igral kljub poškodbi leve noge in v zadnji četrti dosegel devet od svojih 11 točk, temu pa je dodal še 10 skokov in dve blokadi. Carlos Boozer je za goste, ki so imeli kar 48,1-odstotni met iz igre, dodal 13 točk in 12 skokov. V vrstah domačih sta bila najbolj učinkovita Brook Lopez (21 točk) in Joe Johnson (17).

Ekipe v končnici sicer igrajo na štiri zmage.