Pred skoraj tremi meseci so ljubljanski košarkarji doživeli pravi polom na prvem medsebojnem obračunu s Cibono: v dvorani Stožice je bil izid kar 47:74 in želja, da bi popravili takratno klavrno podobo, je bila med močnejšimi motivi pred današnjim gostovanjem v Zagrebu. Ob polčasu je bilo maščevanje blizu, a na koncu so zmaji doživeli nov poraz.

Začetek je bil precej izenačen, dolgo si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti, domači pa so prav ob koncu prve četrtine s trojko Daria Šarića prišli do nekaj občutnejšega naskoka (21:13).

Nato pa je sledila skoraj neverjetna serija Olimpije. Sasu Salin, Alex Stephenson, Dragiša Drobnjak in še kdo so pridno polnili koš Cibone, ki pet minut ni dosegla niti točke. Delni izid 17:0 je goste popeljal do udobnega vodstva (30:21) in čeprav so pozneje domači vendarle oživeli in se približali, so po 31. točki spet zmrznili. Sledil je nov delni izid 0:7 in skupno je ljubljanska zasedba drugo četrtino dobila kar s 33:10 in vodila s +15 po polovici tekme.

Ljubljančani so si po koncu današnje tekme nedvomno zaželeli, da bi trajala samo 20 minut. Kajti nadaljevanje je bilo bistveno slabše, v tretji četrtini pa vlogi povsem obrnjeni. V naletu so bili domači, prednost gostov se je topila iz minute v minuto, Zagrebčani so jih ujeli pri 54:54 v 29. minuti, pri zadnjem odmoru vodili za šest (četrtino so dobili z 31:10), delo pa dokončali v zadnji četrtini.

V zadnjih minutah so košarkarji Cibone le še branili visoko prednost, ki je znašala tudi že 15 točk, zeleno-beli pa so ob koncu le nekoliko ublažili nov poraz. Jerel Blassingame je za domače dosegel 26 točk (4 trojke, prosti meti 6:6), Nebojša Joksimović je bil najboljši pri gostih s 16.

"V tretji in četrti četrtini je prišlo do popolnega mrka mojih igralcev tako v napadu kot v obrambi in Cibona se je razigrala. Ne znam razložiti, kaj so moji igralci mislili v teh trenutkih tekme, ampak tako tekme preprosto ni mogoče dobiti," je bil razočaran ljubljanski trener Aleš Pipan.

V ligi Aba bo Union Olimpija naslednjo tekmo igrala v soboto, 11. januarja, ko bo gostila Široki Brijeg.