Niz 27 zmag Miamija je drugi najdaljši v NBA in tudi v drugih športih severnoameriških lig; rekorderji ostajajo košarkarji Los Angeles Lakers, ki so v sezoni 1971/72 zmagali na 33 tekmah zapored.

Ekipa Charlotte Bobcats je doma premagala Orlando Magic s 114:108, Beno Udrih je za poraženo vrsto v 18 minutah dosegel devet točk, pet podaj in skok, Utah Jazz pa je prav tako v svoji dvorani ugnal ugnal Phoenix Suns 103:88; drugi slovenski košarkar v NBA Goran Dragič za Phoenix ni igral.

Bike sta do pomembne zmage Luol Deng z 28 koši in Carlos Boozer z 21 točkami in 17 skoki. Miamijeva velika trojka je bila sicer ponovno učinkovita, saj je LeBron James dosegel 32 točk, Chris Bosh ob 17 skokih 21, Dwyane Wade pa 18 točk, vendar nihče izmed preostalih soigralcev ni dosegel dvomestnega števila točk. Miami kljub porazu ostaja najboljša ekipa lige. Zmaga Chicaga je še vrednejša glede na dejstvo, da ni igral poškodovani francoski center Joakim Noah, manjkali pa so tudi prav tako poškodovani branilci Richard Hamilton in Marco Belinelli ter Derrick Rose; slednji po poškodbi kolena v tej sezoni sploh še ni odigral nobene tekme.

»Zmagali smo na 27 zaporednih tekmah. Ta niz je res navdušujoč, do njega nas je vodila tudi sreča, sem pa ponosen, da sem del tako dobrega moštva, mislim, da si nedvomno zaslužimo naslov prvaka,« je dejal James. Wade pa ga je dopolni: »Žal se je rekordni niz končal, kar je po svoje tudi koristno, ker se bomo zdaj še bolj osredotočili na zadnja dva tedna tedna rednega dela sezone, da bomo še boljši v končnici.«