Naloga ne bo lahka, saj bodo imeli na drugi strani prvega favorita skupine in ekipo, ki je v prvem delu nastopala v evroligi. Bayern je v drugem delu dobil obe tekmi; v gosteh je premagal Dijon, doma pa se je znesel še nad Bambergom, ki je pred tem v Stožicah premagal Union Olimpijo, in ga ugnal z 38 točkami razlike.

Ljubljančani bodo nastopili praktično v najmočnejši zasedbi - le Luka Rupnik še ni popolnoma pripravljen, tako da trener Aleš Pipan ne skriva želja po zmagi. "Visoka razlika proti Bambergu ni najbolj realen pokazatelj moči Bayerna, saj so gostje v tekmo vstopili brez pravih ambicij. Hkrati sta se ekipi pred kratkim srečali v nemškem prvenstvu in tam je visoko slavil Bamberg. Ni pa dvoma, da ima Bayern spoštovanja vredno zasedbo, ki je zagotovo prvi favorit naše skupine. Zavedamo se, da nam le zmaga zagotavlja nadaljnji boj za Top 16, zato bomo naredili vse, da premagamo goste," pravi Pipan.

Kot pravi ljubljanski strateg, bo odločilna igra v obrambi ter skok pod obročema. "Bayern ima odlične strelce z razdalje, ki jih je potrebno omejiti, hkrati pa ima tudi dovolj višine pod obročema. Če ne bomo podlegli pritisku, če se bomo držal navodil in če bomo igrali kolektivno, se lahko nadejamo uspeha," dodaja Pipan.

Union Olimpija je v uvodnem obračunu drugega dela izgubila z Bambergom 65:71, na gostovanju v Franciji pa je zmagala 81:77. Na lestvici skupine K zaseda druga mesto, ki še vodi v nadaljnje tekmovanje, do konca pa jo čakajo štiri tekme. Po domači preizkušnji z Bayernom takoj še gostovanje v Münchnu ter 4. februarja pri Bambergu, za konec pa domača tekma z Dijonom.