Kako je videti vaš dan, ko čakate na nov klub?

Moram povedati, da sem kar precej zaposlen. Dneve preživljam bolj ali manj na Kodeljevem. Zjutraj poskušam iti na večino predavanj in vse vaje na Fakulteti za šport, nato pa se odpravim na fitnes, kjer skrbim za fizično pripravo. Praviloma dvakrat na dan opravim še trening z ekipo Slovana.

Torej ste namero, da bi doštudirali, vzeli povsem resno?

Tako je. Stoodstotno želim izkoristiti čas, ko sem v Ljubljani. Z zadevami poskušam biti na tekočem, hkrati pa skrbeti za osebno pripravljenost. Od ponedeljka do sobote opravim devet do deset treningov, nedelje pa si vzamem proste.

Kako pa kaže s ponudbami?

Pogovori potekajo z različnimi klubi, a do česa konkretnega še ni prišlo. Opazil sem, da se me je zadnje dni veliko povezovalo z Žalgirisom. Glede tega lahko povem le to, da je litovski klub eden od tistih, s katerimi se pogovarjam.

Predstavlja vrnitev v evroligo za vas prioriteto?

Žalgiris je včeraj zmagal in ima lepe možnosti, da se uvrsti med šestnajst najboljših moštev. Lagal bi, če ne bi priznal, da je to mamljiva stvar. A odločilne vloge to pri moji odločitvi ne bo odigralo.

Pred časom ste končali zgodbo z Avellinom. Kaj se je pravzaprav dogajalo z italijanskim klubom?

Iz kluba so mi konec avgusta sporočili, da mi ni treba priti v Avellino. Očitno nisem bil več v njihovih načrtih. V istem elektronskem sporočilu so še zapisali, da pogodba velja, dokler se sporazumno ne dogovorimo o prekinitvi. Od tedaj naprej od njih ni bilo več ne duha ne sluha. Tudi pogodbene obveznosti niso spoštovali. Po vseh zapadlih rokih sem imel pravico enostransko prekiniti pogodbo, kar sem izkoristil. Obenem je odvetnik moje agencije sprožil postopek pri Fibi, saj mi Avellino dolguje nekaj plač.

Medtem ko čakate na novega delodajalca, imate čas spremljati predstave Krke in Olimpije v lige ABA. Kako bi jih ocenili?

Res je, sem kar na tekočem z igrami obeh klubov. Sezono sta oba začela odlično, v zadnjem času pa zavoljo poškodb nanizala nekaj slabših rezultatov. Še vedno sta v zgornjem delu lestvice, ki omogoča boj za mesta v evropskih tekmovanjih in vstop v končnico jadranskega tekmovanja, kar je odlično.

Kaj pa bi lahko dejali o kakovosti tekmovanja?

Liga je zagotovo kakovostna. Pet ekip igra v Evropi, kar ni malo. Se pa številnim klubom pozna, da ekonomska situacija na območju nekdanje Jugoslavije nikakor ni rožnata. Temu sledi, da ekipe gradijo na mlajših igralcih, kar pomeni, da je kakovost moštev v spodnjem delu lestvice zato nekoliko slabša. Toda tako je tudi v drugih evropskih ligah.

Jutri je na sporedu beograjski derbi s slovenskim pridihom.

Beograjski derbi se lahko primerja z atenskim derbijem med Panathinaikosom in Olympiacosom. Zagotovo gre za vroč dvoboj, ki ni napet samo na parketu, temveč tudi na tribunah. Tokrat bo pri navijačih gotovo v ospredju tragedija, ki se je zgodila v Carigradu. Vsi navijači bodo bili spoštljivi do tega dogodka in mu gotovo namenili veliko pozornosti, ki bo, tako upam, usmerjena v pravo smer.

Pari 10. kroga lige ABA, danes ob 17. uri: Zadar – Krka, ob 21. uri: Olimpija – MZT, Budućnost – Szolnoki, jutri ob 17. uri: Igokea – Levski, Cibona – Metalac, ob 19. uri: Crvena zvezda – Partizan, ponedeljek ob 18. uri: Mega Vizura – Cedevita.