Zasedba iz Kolorada je v izdihljajih tekme premagala Golden State s 97:95, junak dvoboja pa je bil veteran Andre Miller, ki je zmagoviti točki dosegel 1,2 sekundi pred koncem izenačenega dvoboja. Zasedba iz Los Angelesa je ugnala Memphis s 112:91, izjemno predstavo pa je prikazala v zadnji četrtini, ki jo je dobila s 37:22.

Madison Square Garden, kultna dvorana v New Yorku, je bila priča izjemni predstavi Anthonyja, ki je keltom nasul 36 točk, od tega jih je 17 dosegel v drugem polčasu. Ob njem sta se pri kratkohlačnikih izkazala še J.R. Smith s 15 in Raymond Felton s 13 točkami, dobro predstavo pa je prikazal tudi rezervist Kenyon Martin, ki je desetim točkam dodal še devet skokov in dve blokadi. Pri gostih sta odstopala Jeff Green in neuničljivi Paul Pearce. Prvi je blestel v prvem polčasu, ko je dosegel 20 od skupno 26 točk, Pierce pa je tekmo končal z 21 točkami in sedmimi skoki.

V le streljaj oddaljenemu Brooklynu so se domači košarkarji poigrali s Chicagom, najbolj prepričljiva igralca mrežic pa sta bila Deron Williams in Brook Lopez. Williams je dosegel 22, Lopez pa točko manj. Pri gostih iz vetrovnega mesta je bil najbolj učinkovit Carlos Boozer s 25 točkami.

Najbolj razburljiva tekma je bila v Denverju, v izjemno stresni končnici pa je bil mož odločitve Miller. Sedemintridesetletni veteran je dosegel kar 18 točk v zadnji četrtini, skupno pa 28, kar je njegov osebni rekord v končnici. Poleg junaka Millerja, ki je zmagoviti točki dosegel 1,2 sekundi pred koncem tekme iz tako imenovanega meta "layup", se je v domači zasedbi izkazal še Wilson Chandler z 11 točkami in 13 skoki, v kalifornijski ekipi, ki je prav tako imela možnosti za zmago v Denverju, pa sta prednjačila Klay Thompson z 22 in Stephen Curry z 19 točkami.

Los Angeles Clippers so v zadnji četrtini dotolkli Memphis. Domača ekipa je prikazala zelo kolektivno predstavo, saj je kar sedem igralcev doseglo več kot deset točk, najbolj učinkovit pa je bil ideolog igre in najbolj koristen igralec letošnje tekme zvezdnikov v Houstonu, Chris Paul, ki je dosegel 23 točk. V gostujoči zasedbi je bil strelsko najbolj učinkovit branilec Jerryd Bayless z 19 točkami, španski center Marc Gasol pa je prispeval 16 točk in sedem skokov.

V noči na ponedeljek bodo na sporedu še preostale štiri prve tekme uvodnega kroga končnice, pari pa so naslednji: Miami - Milwaukee, Indiana - Atlanta v vzhodni ter Oklahoma City - Houston in San Antonio - Los Angeles Lakers v zahodni konferenci.