Po petkovi tekmi resnosti poškodbe še niso mogli uradno potrditi, a si že takrat Bryant ni delal utvar. Hude bolečine in nezmožnost obremenitve noge so nakazovale strgano tetivo, kar je podrobnejši pregled tudi potrdil. Že v soboto popoldne po lokalnem času so zvezdnika kalifornijske ekipe operirali, sezone je zanj seveda konec, poškodba pa bo vplivala tudi na naslednjo. Po operaciji Ahilove tetive na levi nogi bo okrevanje trajalo pol leta, lahko pa tudi devet mesecev. Bryant se je odločil za takojšnjo operacijo, v kateri so mu zašili strgano vez.

Bryant se je poškodoval nekaj minut pred koncem tekme z Golden Statom, ki so jo jezerniki sicer dobili s 118:116, sam pa je do takrat dosegel 34 točk. Že pred operacijo je namignil, da bo poškodba morda vplivala tudi na njegovo nadaljnjo kariero: "Zakaj za vraga se mi je to moralo zgoditi prav zdaj? Kako naj se zdaj pri 35 letih vrnem na igrišča, da bom spet tako dober?" se je spraševal 15-kratni udeleženec tekem All Star v ligi NBA.

Bryantova poškodba je za Los Angeles prišla ob najbolj neugodnem času, saj se moštvo bori za zadnje mesto v končnici na zahodu, tudi če se bo vanjo uvrstilo, pa se bo moralo spopasti z višjeuvrščenimi tekmeci v ligi brez prevga igralca.

V njegovi ekipi verjamejo, da se bo njihov prvi mož vrnil, ko bo spet zdrav. "Naš načrt je, da se bo vrnil nekje med sezono 2013/14. To je tudi sprejel, mi pa ga bomo najbrž morali kar malo brzdati," pa je o Bryantovi vrnitvi dejal trener jezernikov Gary Vitti.