Iz njegove ekipe so sporočili, da gre najverjetneje za strgano Ahilovo tetivo; če bodo podrobne zdravniške preiskave sum takšne poškodbe potrdile, to pomeni konec sezone za Bryanta. Več podrobnosti o poškodbi naj bi razkrili v nedeljo.

Košarkar pa je prav tako že sporočil, da ne more stopiti na nogo in je obremeniti ter da se zaveda, da je pred njim operacija in zahtevna rehabilitacija. Bryant je po tekmi povedal, da je začutil pok, ko je preigraval Harrisona Barnesa. Tri minute pred koncem tekme je bilo zanj dvoboja konec, kot kaže, pa tudi sezone: "Počutil sem se, kot da bi me kdo brcnil. Ta gib sem naredil že milijonkrat, zdaj pa takole poči. Zelo neprijetno, ne morem hoditi, niti obremeniti noge oziroma pete," je dejal Bryant.

Gasol šestič s trojnim dvojčkom

V senci poškodbe zvezdnika lige NBA je Dwight Howard dosegel 28 točk, Pau Gasol pa se je s 26 točkami in 11 skoki ter desetimi podajami šestič v karieri lahko pohvalil s trojnim dvojčkom. Jezerniki z zmago ostajajo v igri za končnico, imajo zmago več kot Utah v boju za osmo mesto na zahodu. Pri poražencih pa se je s kar 47 točkami izkazal Stephen Curry. Utah pa je možnosti v boju z Los Angelesom za končnico obdržal z zmago proti Minnesoti s 107:100. Al Jefferson je bil junak večera s 40 točkami, kar je izenačenje rekorda kariere, ter še 13 skoki.

Vodilna ekipa vzhodne konference Miami je dosegla 63. zmago v rednem delu, kar je nov klubski rekord. Za 109:101 proti Bostonu je LeBron James prispeval 20 točk, Rashard Lewis pa 19. Strelsko sta bila razpoložena tudi Carmelo Anthony (31 točk, 14 skokov) ter J.R. Smith (31 točk), kar je bilo dovolj za zmago New Yorka proti Clevelandu.

San Antonio ostaja v igri za prvo mesto na zahodu, tokrat je premagal Sacramento s 108:101. Po dveh tekmah premora zaradi poškodbe se je uspešno vrnil Tony Parker z 22 točkami in desetimi podajami.