Maljković je zagrebški klub o svojem odhodu obvestil danes okoli poldneva. Zakaj natanko se je košarkarski trener odločil za takšno potezo, ostaja neznanka. Razloge za svoj odstop naj bi podal ob 16.30, ko je imel zagrebški klub novinarsko konferenco, a se Maljković tam ni pojavil.

Nekateri hrvaški mediji namigujejo, da je razlog njegovega nezadovoljstva in odhoda iz kluba petkovo slavje nekaterih košarkarjev Cedevite, ki so bučno proslavili oprostitev dveh hrvaških generalov Anteja Gotovine in Mladena Markača. Maljković naj bi zahteval kazen za enega glavnih igralcev kluba Marka Tomasa, a je vodstvo kluba to možnost zavrnilo, to pa naj bi razjezilo srbskega trenerja.

Takšen scenarij sta na današnji novinarski konferenci sicer zavrnila športni direktor kluba Matej Mamić in Maljkovićev dosedanji pomočnik Jakša Vulić, ki sta vedela povedati le, da je slovenski selektor svoj odstop sporočil preko svojega agenta, razlogov zanj pa ni navedel.

''Ko sem od njegovega agenta izvedel, da Maljković ne želi več voditi našega kluba, sem ga takoj poklical. Rekel mi je, da nima več ne želje ne moči, da bi nadaljeval z delom,'' je dejal Mamić.

Vodstvo Cedevite je nad nepričakovanim odstopom Maljkovića šokirano, saj so mu kljub slabšim rezultatom zaupali in želeli dolgoročno sodelovati. ''Sklenili smo dveletno sodelovanje in stali smo mu ob strani, čeprav z rezultati nismo bili najbolj zadovoljni. Šli smo preko mej našega proračuna, da smo mu pripeljali vse igralce, ki jih je želel, med drugimi tudi Gelabaleja. Razmišljamo o možnosti, da bi do njega zahtevali tudi kakšno odškodnino,'' je popoldan še dejal razočarani Mamić.

Slavni 60-letni košarkarski strokovnjak je Cedevito prevzel letos, sezono pa je klub začel vse prej kot uspešno. Forma ekipe se je nekoliko dvignila v zadnjih desetih dneh, ko so Zagrebčani v evroligi vknjižili zmago proti Caji Laboral in Žalgirisu. V ligi ABA je Cedevita na 3.mestu.