Zadeve so se v končnici zasukale sila presenetljivo. Tako Boston Celtics kot Houston Rockets sta z gostujočima zmagama znižala izida v zmagah na 3:2, potem ko sta moštvi iz New Yorka in Oklahome vodili že s 3:0. Statistika pa ni na strani keltov in raket, saj še nobenemu moštvu v zgodovini lige NBA v končnici ni uspelo nadoknaditi takšnega zaostanka ter zmagati serijo.

Boston je slavil na krilih Kevina Garnetta, ki je ujel kar 18 odbitih žog ter dal 16 točk, Paula Pierca s prav tako 16 točkami, prvi gostujoči strelec je bil Jeff Green z 18 točkami, rezervist Jason Terry pa jih je zbral 17. Za gostitelje je Carmelo Anthony dosegel 22 točk.

Oklahoma je zapravila še drugo zaključno žogo, čeprav je Kevin Durant prispeval 36 točk. V vrsti Houstona je bil najbolje razpoložen James Harden z 31 točkami, Omar Ašik pa je dodal 18 točk in 11 skokov. Rakete so blestele v metih z razdalje, saj se je izkupiček trojk ustavil pri številki 14. "Prišli smo sem in igrali brez vsakršnega pritiska, to smo si zadali za cilj in očitno nam je uspelo," je dejal Harden.

V Indiani je David West dosegel 24 točk, Paul George pa je dodal 21 točk in 10 skokov.