CSKA – Maccabi (danes ob 18. uri): Moštvi sta se v letih 2006 in 2008 pomerili v finalu, v tej sezoni pa je oba medsebojna obračuna dobil CSKA. V Moskvi je slavil s 35 točkami razlike, zato je favorit. Če k temu dodamo, da imajo igralci trenerja Ettoreja Messine najboljšo obrambo v evroligi, ki nasprotniku na tekmo v povprečju dovoli le 69,6 točke, je jasno, da je pred Maccabijem težka naloga. A tudi Maccabi ima ase v rokavu. Strateg David Blatt je prekaljen maček, ki je med drugim šest let vodil rusko reprezentanco. V tem času je delal s šestimi igralci, ki so člani CSKA, zato dobro pozna njihove karakteristike in navade.

Barcelona – Real Madrid (danes ob 21. uri): Za španski derbi vlada ogromno zanimanje. Moštvi sta se v evropskih tekmovanjih pomerili že 19-krat, boljši pa so Katalonci, ki so dobili 12 tekem. Lani je v polfinalu slavil Real, ki je boljši tudi v sezoni, saj je dobil štiri od petih tekem. Pomembno vlogo pri Barceloni igrata Slovenca Erazem Lorbek in Boštjan Nachbar. Slednji na vrhu najelitnejšega evropskega tekmovanja še ni stal, Lorbku pa je to uspelo leta 2010 v dresu trenutnega kluba.

Sicer pa so Realovega branilca Sergia Rodrigueza razglasili za najboljšega igralca sezone v evroligi. Prav tako je bil uvrščen v najboljšo peterko, kjer mu družbo delajo soigralec Rudy Fernandez, Keith Langford (Milano), Sonny Weems (CSKA) in Ante Tomić (Barcelona). Nagrada za najboljšega strelca sezone je romala v roke Langforda, najboljši mladi igralec je Bogdan Bogdanović (Partizan), najboljši obrambni pa Bryant Dunston (Olympiacos).