Miami je na 6. tekmi pred zadnjo četrtino zaostajal za 10 točk, a je uspel zaostanek izničiti, nato pa se je tik pred koncem rednega dela znova znašel v skoraj nerešljivem položaju, ko je 28 sekund pred koncem zaostajal za 5 točk. Takrat so mnogi navijači vročice začeli zapuščati dvorano v prepričanju, da je tekma izgubljena. Pred dvorano so začudenim novinarjem hiteli dajati izjave o tem, da tokrat žal sreča ni bila na njihovi strani in da bo drugo leto bolje.

Vsi, ki so se odločili za predčasen odhod iz dvorane, so svojo odločitev kmalu zelo obžalovali, saj je Miami s trojkama LeBrona Jamesa in Rayja Allena izsilil podaljšek, v katerem je nato tekmo tudi dobil s 103:100. Veliko teh »navijačev« je pred dvorano izvedelo novico, da se v American Airlines Areni odvija podaljšek, zato so nemudoma želeli nazaj na svoje sedeže, a jih varnostniki niso več spustili v dvorano, zato je prišlo na vhodih tudi do vroče krvi in slabe volje.

Mnogim pa se ob vsem skupaj zdi, da so vsi tisti, ki so prehitro obupali nad svojimi ljubljenci, zasluženo ostali prikrajšani za razplet ene najbolj razburljivih tekem zadnjih let. Oglasil se je tudi center Miamija, Chris Bosh.

»Vsi tisti, ki ste pred koncem tekme zapustili dvorano, poskrbite, da vas ne bo na 7. tekmo. Takrat bomo na svoji strani potrebovali takšne, ki želijo z nami ostati do konca. Nikoli ne smeš obupati, dokler še obstaja možnost za uspeh. Ti ljudje pa so nad nami obupali in prehitro odšli. Sedaj lahko ostanejo, kjer so in gledajo tekmo doma. Seveda jih v podaljšku niso želeli spustiti nazaj v dvorano, saj ko enkrat odideš, ne moreš več nazaj. Še jaz vem to, saj sem bil na kar nekaj tekmah. V tem ni nobenega smisla, da bi zapustil dvorano, nato pa želel nazaj. Ko si odšel, si odšel. Tak je protokol in ne nobena kazen,« je bil direkten Bosh.