Veliko zaslug za preporod sonc ima prav slovenski organizator igre, ki je tudi sam v letošnji sezoni storil velik korak naprej v svoji karieri. Če je še lani v povprečju dosegel 14,7 točke na tekmo, njegov met za dve točki pa je bil 44,3-odstoten (za tri 31,9-odstoten), je letos svojo statistiko močno popravil. Z 20,4 točkami na tekmo je najboljši strelec svojega moštva, kar gre pripisati tudi natančnejšemu metu iz igre (51,1-odstotni met za dve točki, 42 za tri točke). Tudi zato ne preseneča, da Dragića številni košarkarski strokovnjaki že uvrščajo med peščico igralcev, ki so v sezoni storili največji napredek.

Poleg Dragića bi se za nagrado bržčas utegnili potegovati še Lance Stephenson, Blake Griffin, Anthony Davis, Kyle Lowry, D.J. Augustin in Robin Lopez.

Kot še piše ameriški časnik AZ Central iz Arizone, pa Dragić ni edini član svojega moštva, ki bi lahko prejel priznanje. Njegov trener Jeff Hornacek je namreč v igri za nagrado najboljšega košarkarskega stratega leta, kar je za nekdanjega člana Utah Jazz lepo priznanje, še posebej če vemo, da je to njegova prva sezona na klopi kateregakoli kluba iz lige NBA.