Rezultati prvih tekem 3.kroga:

Nemčija - Ukrajina 83:88

Črna gora - BiH 70:76

V Ljubljani so nemški navijači doživeli novo razočaranje, saj njihovi košarkaši po odmevni zmagi proti Franciji v prvem krogu v nadaljevanju prvenstva kažejo precej slabše igre. Po včerajšnjem porazu proti Belgiji so danes Nemci klonili še proti Ukrajini, s čimer so precej zmanjšali svoje možnosti za preboj v drugi del prvenstva.

Pri zmagovalcih sta blestela Sergij Gladir s 25 točkami ter ameriški organizator igre Eugene Jeter, ki je v statistiko vpisal 19 točk, 6 podaj in 5 skokov. Nemcem ni pomagala dobra predstava Heika Schaffartzika, ki je dosegel 22 točk, 11 podaj in 4 skoke.

Bih z zmago zapletla položaj v skupini B

Na Jesenicah je bil na sporedu nov balkanski obračun, v katerem so kar nekoliko presenetljivo slavili Bosanci, ki so v zadnji četrtini nadigrali Črnogorce in se z zmago vrnili v boj za prva tri mesta v skupini.

V črnogorskem taboru je bilo vroče že pred dvobojem, saj naj bi bil iz ekipe izključen Vladimir Dašić, ki tokrat ni stopil na igrišče. Uradnega sporočila o vzroku iz ekipe še niso dali, Dašića pa naj bi selektor Luka Pavičević odstranil zaradi nediscipline.

Črna gora je kljub temu začela dobro in po treh četrtinah vodila za 10 točk (59:49), ko je vse kazalo na njeno zmago, toda reprezentanti BiH so zadnjih deset minut začeli odločno in s štirimi zaporednimi trojkami hitro ujeli Črnogorce, v končnici pa prišli tudi do zmage.

V vrstah zmagovalcev je izstopal Mirza Teletović, ki je ob 11 skokih dosegel 18 točk, dobro pa se je odrezal tudi Nemanja Godić s 17 točkami, 6 skoki in 4 podajami. Pri Črnogorcih je Bojan Dubljević dosegel 16 točk in 6 skokov, 13 točk pa je dodal Tyrese Rice.

V skupini B se po zmagi BiH obeta izjemno zanimiv razplet, saj je brez zmage le še Makedonija, neporaženi pa sta Srbija in presenetljivo Latvija.