Rezultati prvih tekem 4. kroga:

Velika Britanija - Nemčija 81:74

BiH - Makedonija 62:54

Španija - Poljska 89:53

Finska - Rusija 86:83 - po dveh podaljških

Nemci po senzacionalni zmagi v prvem krogu, ko so premagali Francijo, nadaljujejo s slabimi igrami, saj so izgubili tudi proti Veliki Britaniji.

Začetek je sicer napovedoval drugačen razplet, saj so Nemci prvo četrtino dobili s 23:16, v nadaljevanju pa popustili in si s porazom zaprli vrata v drugi del. Pri Otočanih sta se najbolj izkazala Lawrence in Hesson, ki sta dosegla 23 in 21 točk, Nemcem pa dobra predstava Pleissa (20 točk, 14 skokov) ni zadostovala.

BiH ostaja v igri, Makedonija ne

Na Jesenicah je bil na sporedu nov vroč balkanski obračun, v katerem je bila nekoliko presenetljivo uspešnejša reprezentanca BiH, pred tekmo favorizirani Makedonci pa so po tretjem porazu praktično ostali brez možnosti za nastop v drugem delu tekmovanja.

V skoraj polni Podmežakli je odločitev o zmagovalcu padla v zadnji četrtini, ki so jo veliko bolje odigrali Bosanci, dobili so jo z 21:9. Znova je blestel njihov največji zvezdnik Teletović, ki je tokrat dosegel 22 točk in imel 7 skokov, v veliko pomoč pa mu je bil z 20 točkami, 7 skoki in 6 podajami tudi Djedović. Makedoncem ni pomagalo 19 točk McCalebba in 17 Antića.

Španci so se v zadnji četrtini usmilili Poljakov

Španija je pričakovano brez težav premagala Poljsko in si uspela zagotoviti napredovanje v drugi krog prvenstva.

Tekma je bila odločena že v prvi četrtini, ki so jo Španci dobili kar s 25:5, v nadaljevanju pa so še povečevali svojo prednost, ki je po 30 minutah znašala ogromnih 46 točk (76:30). V zadnjem delu igre so se aktualni evropski prvaki vendarle nekoliko umirili in nasprotniku pustili, da na parketu lažje zadiha in vsaj malo zmanjša visok zaostanek.

Za Španijo sta 15 točk dosegla Gasol in Rubio, pri Poljski pa je Zanojski dosegel 11 točk, Lampe pa 10.

Finci po dveh podaljških do Stožic

V Kopru je Finska op razburljivem srečanju in kar dveh podaljških strla odpor Rusije in se s tretjo zmago uvrstila v drugi del tekmovanja, česar jim pred pričetkom prvenstva ni nihče napovedoval.

Rusom je dobro kazalo, da bodo le prišli do prve zmage in ostal v boju za napredovanje, a so slabo odigrali končnico rednega dela in prvega podaljška, ko so obakrat zapravili nekaj točk prednosti.

V finski izbrani vrsti je z 20 točkami in 9 skoki blestel Huff, Salin je dosegel 12 točk in 10 skokov, izkazal pa se je tudi Koponen (11 točk in 11 podaj). Rusom ni pomagalo 25 točk Šveda.