Prvo ime tekme je bil španski center, mlajši od bratov Gasol, Marc, ki je dosegel 30 točk (met 13:18) in ujel 12 žog, vidno vlogo pa je imel tudi Beno Udrih. V dvajsetih minutah je vknjižil 11 točk, pet podaj in tri skoke.

V ligi NBA je Memphis trenutno glavna tema pogovorov. Navdušuje predvsem Marc Gasol, 216 centimetrov visoki center, ki je v novi sezoni razlika na tehtnici, saj je začel igrati in zadevati tudi z razdalje. "Ko zadevaš od daleč, so obrambni igralci prisiljeni odpreti prostor pod obročem in takoj se priložnosti ponudijo tudi drugim," je povedal Gasol, ki je prav proti Clippers dokazal, kako raznovrsten igralec je postal. V prvi četrtini je vseh dvanajst točk dosegel z razdalje, nato pa se je pomaknil bližje obroču in nadaljeval svoje delo.

"Marc je postal veliko bolj agresiven in nevaren za koš tekmeca. Zdaj, ko vidimo, da imamo ob njegovih odličnih predstavah izkupiček 12-2, ga še bolj spodbujamo k takšni igri," je dejal njegov soigralec Mike Conley, trener Clippers Doc Rivers pa je na to temo dodal: "Ne vem, ali je bil podvržen kakšni dieti ali čemu drugemu, v vsakem primeru pa deluje odlično. Memphis ima z njim veliko prednost."

V zmagovalni seriji je tudi Portland, ki je proti Bostonu zabeležil sedmo zaporedno zmago, odličen začetek sezone pa imajo tudi pri Golden State Warriors. Proti Oklahomi so dosegli deseto zmago, tako da so prišli do najboljšega začetnega izkupička v zgodovini kluba (10-2).

Ravno obratna pa je slika pri Los Angeles Lakers. Sinoči so po podaljšku izgubili proti Denverju in padli na 3-11. Kobe Bryant je dosegel 27 točk ob metu 10:24, junak zmage pa je bil Danilo Gallinari, ki je v rednem delu zadel trojko za izenačenje, 28 sekund pred koncem podaljška pa še ključno za zmago.

Najbolj tesna tekma večera je bila v Miamiju, kjer je Heat s 94:93 premagal Charlotte. Luol Deng (26 točk), Chris Bosh (20 točk, 10 skokov) in Mario Chalmers (20 točk, 10 podaj) so bili najboljši pri domačih, na drugi strani pa je izstopal Al Jefferson z 22 točkami in 12 skoki, vendar zgrešenim poskusom v zadnji sekundi.